zvem zvem

Aplikacija za zeleno digitalno covid potrdilo (DCP) za milijon evrov še ni narejena, čeprav je bil rok včeraj

Včeraj bi podjetje Ixtlan moralo predstaviti apliacijo za milijon evrov za DCP (digitalno covid potrdilo), ki jo je dobilo brez razpisa. Ja, dobesedno milijon evrov je bila njihova ponudba. Pa vendar sem danes brskal po apple in google trgovini, prav tako prebrskal vse mogoče portale, pa vendar nisem nikjer zasledil povezave do aplikacije. Mogoče samo ne najdem, ker sem nevešč ..

Milijon evrov za izdelavo aplikacije. Da, prav ste prebrali – 1.000.000 pa še nekaj drobiža zraven je namenil NIJZ za izdelavo aplikacije, ki bi moralo biti končano včeraj in bo omogočalo izdajanje in prevzemanje digitalnega zelenega potrdila. V pogodbi je predvidena izdelavo mobilne aplikacije, ki bo državo stala 115 tisoč evrov, vzdrževanje za 12 mesecev (78 tisoč evrov) in nadgradnje (190 tisoč evrov).

In danes smo 1. julija. Aplikacije nisem našel. Prav tako mi zjutraj poštar ni prinesel papirnega digitalnega potrdila, kot so omenjali v teh dneh. Očitno so papirna potrdila reševanje aplikacije, vendar jim je očitno tudi to padlo v vodo in jim ni uspelo uresničiti obljub.

zvem
zvem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja