Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair

Shizofrena ablast in dnevno spreminjanje pogojev za vstop v Slovenijo in posledično kalvarija dopustnikov ob vračanju

Si lahko predstavljate, da ste se odločili, da greste na dopust v tujino in ko se vrnete domov, vas pričakajo spremenjeni pogoji vstopa v Slovenijo in posledično tudi 10-dnevna karantena? Pri shizofreni ablasti, ki vsakodnevno spreminja pogoje vstopa v Sloveniji je to seveda povsem normalen scenarij. Ljudje smo pač zgolj kolateralna škoda te ablasti.

To, kar se je dogajalo v teh dneh, ko so turisti iz Egipta s čarterskimi leti prišli na letališče v Sloveniji in so zaradi sprememb pogojev za vstop v Slovenijo morali namesto v službe v 10-dnevno karanteno je še en dokaz norosti te ablasti.

Razumem. Stvari se spreminjajo, ampak drugje so to vnaprej določene spremembe, pri nas pa ad hoc. Čez noč, ker se nekdo pač odloči, da je novi sev zahrbten in preden kdorkoli pomisli, že imamo povsem nova pravila za vstop v Slovenijo. Ljudje, ki so se odločili, da gredo na dopust so šli tja pod določenimi pogoji, ampak ko so se vrnili tisti pogoji niso več veljali, kajti zamenjali so jih drugi, precej bolj rigorozni. Posledično bodo ti ljudje namesto v službi nadaljnih deset dni preživeli v karanteni.

Če bi bil sam na letalu iz Egipta, bi bil prav tako razočaran kot so bili turisti, ki so se vrnili nazaj v Slovenijo. Nihče ne pomisli, da se s tem naredi ogromna škoda – ljudje odpovedujejo dopuste v teh državah, kajti vsi si ne morejo “privoščiti” karantene ob povratku nazaj. Ljudje ne morejo opravljati svojega dela “remote”, če so zaposleni v proizvodnji ali pa storitveni dejavnosti. Škoda je tako za delodajalca kot tudi za samega zaposlenega.

Ampak to naših “strokovnih odločevalcev” ne gane. Njim je to povsem nepomembno. Se mi pa ob tem zastavlja par preprostih vprašanj – zakaj hudiča ni na mejah nikjer nikogar – na meji z Italijo je ogromno prometa in ogromno tujcev, tudi iz držav na temno rdečem seznamu lahko vstopi v Slovenijo brez težav. Ampak očitno to sploh ni problem. Problem so zgolj in samo naši dopustniki, ki so se odločili, da gredo v tujino in ne bodo denar pustili v “počivalškovem kolhozu”, ki za ogromno denarja ne ponuja ničesar in lahko za pol manj denarja na drugem koncu sveta dobiš veliko več in še prijaznost!

Čestitke shizofreni ablasti za shizofrene ukrepe, ki se dnevno spreminjajo in niso jasni niti tistim, ki bi jih morali poznati – recimo policistom, ki so na meji s Hrvaško. Ampak pomembno je, da se kaznuje državljane Slovenije, ki so šli v tujino.

Bi bili lahko vsaj malce človeški in bi imeli “grace period”, ki bi omogočal vrnitev turistov iz tujine brez rigoroznih ukrepov? Ne bi šlo, kajne? Kajti tej ablasti se ne gre za človeške ukrepe, ampak za represijo nad državljani!

Sedim v letalu in razmišljam / Ryanair

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja