Če se vozite v službo s svojim prevozom in ste bili upravičeni do kilometrine, potem se lahko zahvalite Janezu Janši, ker vam je v teh časih znižal nadomestilo za kilometrino iz 0,18 na 0,13 evra na kilometrov, čeprav je šla cena goriva v zadnjih par mesecih, ko je taista ablast odpravila regulacijo cen goriv, za več kot četrtino.

1. julija je bila v Uradnem listu Republike Slovenije številka 104/21 objavljena Uredba o spremembah Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, ki spreminja davčno obravnavo povračil potnih stroškov za prevoz na delo in z dela.

S tem “ukrepom” je vlada znižala prejemke zaposlenih v zasebnem sektorju za vse tiste, ki nimajo možnosti javnega prevoza ali pa je prvo postajališče oddaljeno več kot en kilometer od njihovega bivališča, neobdavčeno povračilo stroškov v obliki kilometrine omejila na 0,13 evra na kilometer, medtem ko je bila dosedanja omejitev 0,18 evra na kilometer.

Seveda je to vlada storila brez dogovora s partnerji in tako neposredno posegla v pravice zaposlenih v zasebnem sektorju ter v njihove neto prejemke.

Je kdo pričakoval kaj drugega od te vlade?

Policija pred parlamentom