Nov dan, nova sprememba pogojev za vstop v Slovenijo / brez PCT vas čaka 10 dnevna karantena

Ali ste mislili, da pogoji, ki jih je sprejela vlada predvčerajšnjim še vedno veljajo danes? Motite se. Ta vlada dnevno spreminja pogoje za vstop v Slovenijo in včeraj so na dopisni seji določili nove pogoje, ki bodo veljali za vstop v Slovenijo od 15. julija naprej. Verjetno ravno kakšen dan in potem jih bodo spet spremenili. Glede na to, da na mejah niti policisti ne vedo več kaj velja in kaj ne, je vse skupaj postalo že smešno.

Kaj se torej spreminja 15. julija, ko bodo začeli veljati novi pogoji za vstop v Slovenijo? Vlada se je odločila, da ukine sezname držav in izenačuje pogoje za vstop v Slovenijo – za vse velja pogoj PCT:

  • PCR test ne sme biti starejši od 72 ur,
  • hitri test ne sme biti starejši od 48 ur
  • potrdilo o prebolelosti ne sme biti starejše od šest mesecev

Več informacij tukaj.

Tiste, ki ne bodo imeli dokazil čaka 10 dnevna karantena. Tujec brez prebivališča lahko vstopi v Slovenijo in gre v karanteno, če ima prostor, kjer bo prestajal karanteno.

Sicer pa se vstop v Slovenijo brez karantene dovoli otrokom, ki še niso stari 15 let in lastnikom ali najemnikom zemljišč v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehajajo mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del.

In nikar ne upajte, da je to zadnja sprememba ukrepov pred 15. julijem. Zagotovo bodo imeli še kakšno dopisno sejo in bomo dobili povsem nove ukrepe, ki sicer ne bodo imeli nobene veze z ničemer, bodo pa dokazali, da je njihov interes zgolj in samo dnevno spreminjati ukrepe, da ni nikomur niti najmanj jasno kaj trenutno velja in da so ljudje prestrašeni ker prihaja 4., 5., 6., 7. val …