Včeraj je Borut Pahor izjavil, da je na referendumu glasoval proti. Kako prozorno od njega. In pričakovano. Medtem, ko je ves čas kampanje skrival glavo v pesku in ni komentiral dogajanja (saj veste, on ne bo moralna avtoriteta), se je včeraj skrivnostno odločil, da bo povedal, da je glasoval proti. Verjetno zato, ker je bilo jasno, da bo zakon padel in da gredo na volišča predvsem mladi. Borut Pahor je zgolj in samo pokazal svoj pravi jaz.

Po bitki so vsi generali žametni, se mi zdi, da gre ta rek. In točno to je izvedel tudi precednik. Zakaj je bilo potrebno izpostavljati za kaj je oddal glas, ko bi bil lahko samo tiho, kot je tiho že leto in pol, ko vsakodnevno gleda stran ob vseh rabotah aktualne politične ablasti.

Zakaj se oglasi post festum, ko postane jasno, da bo zakon padel in da bo to velika zmaga nasprotnikov zakona? Saj je vsem jasno, kajne? Zaradi všečnosti. Sicer je včeraj navrgel, da se je posvetoval s svetovalci okoli referenduma in se potem odločil. Bullshit.

Celotna stroka je ves čas referendumske kampanje opozarajala na neumnosti, ki so zapisane v zakonu. Ampak ne, precednik, ki ga imamo v Sloveniji je bil tiho. Gledal je stran in se delal da ta problem ne obstaja. Šele, ko je uvidel, da je zopet stal na napačni strani se je očitno odločil, da celotni Sloveniji pove, da je on kul in da je volil proti.

Srčno si želim, da se kmalu poslovi od politike in vseh funkcij, kajti to kar počne on ni vredno naziva predsednik, ampak zgolj in samo precednik. Na žalosto za takšno funkcijo ne potrebujemo človeka brez jajc, ampak nekoga, ki bo stal za svojimi beseda in ki mu ne bo težko prevzeti moralne odgovornosti, čeprav ga na drugi strani nekdo drži in vleče za jajca!