Ko sem bil prepričan, da sem videl in doživel že vse, me je presenetila objava v Uradnem listu, kjer je ablast zopet spremenila odloke za vstop in potovanje čez Slovenijo in začnejo veljati 15. julija. Zdravi potniki v tranzitu, ki ne bodo izpolnjevali PCT pogojev ne bodo mogli vstopiti v Slovenijo, bodo pa lahko osebe, ki so pozitivne na Covid-19, če bodo v tranzitu. Ja, prav ste prebrali. To je naši ablasti uspelo spraviti v Uradni list in očitno se ni nihče vprašal, če je to ok.

“Tujcu, ki nima prebivališča v Republiki Sloveniji, se vstop v Republiko Slovenijo ne dovoli, če ob prehodu meje pove, da je pozitiven na SARS-CoV-2 ali izkazuje očitne bolezenske znake, značilne za okužbo z virusom SARS-CoV-2, dovoli pa se mu tranzit čez Republiko Slovenijo ob upoštevanju priporočil NIJZ, če ob vstopu v Republiko Slovenijo nedvomno izkaže, da je namen vstopa le tranzit čez Republiko Slovenijo.”

Ali res ta ablast nima pojma kaj sploh sprejema? Ali pa vse to sprejema zgolj za to, da pokaže, da lahko sprejmejo vse kar hočejo in dokažejo, da ko so oni na ablasti, da nihče ne sme dvomiti v njihove odločitve.

V bistvu bi se smejal, pa ni več smešno. Že dolgo časa ne. Je pa to prikaz shizofrenega delovanja ablasti in njihovih odločevalcev, ki očitno ne preberejo odlokov niti za seboj, sicer močno dvomim, da bi kaj takšnega kdorkoli predlagal in spravil v Uradni list.

Je vlado strah protestov