janez jansa janez jansa

Vlada ne more narediti nič več / je Janez vrgel puško v koruzo in bo končno odstopil?

Po letu in pol shizofrene komunikacije in ukrepov ki niso prinesli rešitve, je Janez očitno spoznal, da je čas, da vrže puško v koruzo in da vlada odstopi. Vsaj tako si lahko interpretiram njegov tvit: ZDAJ JE NA VAS! Nevarnost #COVID19 je še vedno tu, a odgovornost za vaše zdravje in zdravje vaših bližnjih je povsem v vaših rokah. Cepiva je dovolj. Ne stroka, ne EU, ne @vladaRS
ne morejo narediti nič več. CEPIMO SE! Ne potrebujemo novih omejitev, le odgovornost in solidarnost.

Ja, Janez. Vedno je bilo vse na nas. Vaši ukrepi niso delovali in so bili namenjeni zgolj kaznovanju naroda, ki ni bil poslušen. Povozili ste stroko, povozili ste javnost, vaša samopašnost je prinesla več kot 4.400 mrtvih zaradi Covid-19, med njimi največ starejših, ki jih niste primerno zaščitili.

Namesto umirjene in preudarne komunikacije ste nas imeli za debile in svinje. Vsak teden ste spreminjali pogoje in že zdavnaj izgubili zaupanje ljudi, ki je v takšnih primerov najbolj pomembo. Pa vendar ste storili še korak naprej – prepovedali ste vse kar se je dalo prepovedati in nagrajevali ljudi, ki so vam kimali. Potem se je zgodil referendum. Potem se je zgodil Državni svet.

Sedaj, ko nimate več podpore, ste se odločili da boste spremenili svojo retoriko in da niso potrebne nove omejitve, le odgovornost in solidarnost?

Sedaj je vse na nas? Ko ste zajebali vse, kar se je zajebat dalo, pa je vse na nas? Ja, to je ta puška v koruzi, ko leto in pol represije v državi ne prinese rezultatov in potem se prevali vsa kridva na državljane.

Ah. A ni že čas, da odidete na smetišče politične zgodovine in nehate delati zdrahe v Sloveniji in deliti narod na pole? A ni že čas, da se Slovenija osvobodi spon in končno začne gledati v prihodnost in se neha ukvarjati s preteklostjo, kajti vsak dan bolj imam občutek, da bi nekateri radi živeli v letu 1991 in ne v letu 2021.

Sicer pa pozdravljam idejo, da vržete puško v koruzo in odstopite in pustite državo tistim, ki jim ni vseeno. Ki jim ni vseeno za državljane in ki jim ni vseeno za to kako nas vidijo drugi v svetu. Škode ste naredili za par generacij …

janez jansa
janez jansa
  1. Ne ne, Jajo bi rad zivel v casu, preden so ga zabrisali iz KPJ.

Komentarji so zaprti.