Refresh

This website www.had.si/blog/2021/07/17/ambasador-slovenije-v-bih-je-s-svojo-opravo-zazgal-internete-jebiga-smo-pac-kekci/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

kekec ambasador damijan sedar kekec ambasador damijan sedar

Ambasador Slovenije v BIH je s svojo “opravo zažgal internete” / jebiga, smo pač Kekci

Ko sem videl prve fotografije Milorada Dodika in Damijana Sedarja sem bil prepričan, da gre za šalo. Damijan Sedar je ambasador Slovenije v BIH in je šel na uradni sprejem k Dodiku v ” tradicionalnih slovenskih oblačilih”. Glede na njegovo opravo lahko prvič v zapisu uporabim besedno zvezo – zažgal internete. In res jih je. Toliko posmeha, kot smo ga bili deležni Slovenci zaradi njegove oprave že dolgo nisem videl. Še Janšina ali Počivalškova angleščina se lahko skrijeta pred to opravo.

Ampak gremo po vrsti. Protokol dovoljuje takšno opravo na takšnih protokolarnih dogodkih. Sicer je v protokolu zapisanega tudi marsikaj o nošnji klobuka ali drugih naglavnih pokrival na takšnih dogodkih, ampak to je že drugo poglavje.

Predvsem pa mi je pri tem precej velika neznanka – jaz sem bil prepričan, da je slovenska narodna noša nekaj drugega kot to, kar ima ta oseba na sebi. Priznam, o narodnih nošah nimam pojma in sem bil prepričan, da je slovenska narodna noša povsem nekaj drugega.

Da klobuk nima takšnih “krajcev”, da so na njem ruščeva peresa, da je sestavni del telovnik z uvezenimi rožami in pod njim ruta, ki se vidi tudi na ramenih … In tako naprej.

Ker nisem strokovnjak na tem področju, bi bilo super, če bi se oglasil kakšen poznavalec slovenske narodne noše in nam vsem razložil v katero pokrajino spada ta spodnja narodna noša, ki jo je oblekel ambasador in s tem poskrbel za smeh na internetu. In celotna regija bo vedela, da imamo za ambasadorja “Kekca iz Slovenije” – pa s tem ne želim žaliti Kekca!

kekec ambasador damijan sedar

Komentarji so zaprti.