zvem zvem

NIJZ, zakaj jaz nisem dobil na dom papirnega EU digitalnega Covid potrdila / pa nisem edini, kajne?

Zabavno. NIJZ je obljubil, da bodo vsi državljani dobili na dom papirna EU digitalna Covid potrdila! Pa vendar temu ni tako. In verjetno nisem edini, ki je “žalostno” pogledal v poštni nabiralnik, ko je odšel poštar in papirnega digitalnega Covid potrdila ni bilo.

Da ne bo pomote. Imam certifikat in si ga lahko sam sprintam. Mogoče je njihov sistem tako “pameten”, da so pošiljali papirna digitalna Covid potrdila samo tistim, ki nimajo certifikatov in ki niso “dolpotegnili” potrdila iz portala zVem.

Tukaj je potreben medklic, da poznam precej ljudi, ki nimajo certifikata in jih NIJZ ni “osrečil” z dostavo papirnega digitalnega certifikata na dom.

Glede na to, da ne gre za drobiž pri tej “operaciji”, me zanima kaj se je zgodilo s temi digitalnimi Covid potrdili, ki jih državljani Slovenije nismo prejeli in ali bo NIJZ plačal manjši znesek zaradi tega? Če bi bil novinar, bi NIJZju zastavil vprašanje koliko ljudi ni prejelo papirnih digitalnih potrdil.

Še ena šlamastika – s temi papirnimi digitalnimi Covid potrdili so reševali izvajalca, ki je za milijon izdelal aplikacijo in je zamudil 13 dni z objavo te aplikacije! Upam, da bo NIJZ zahteval penale zaradi tega!

zvem
zvem