janez poklukar qr kode janez poklukar qr kode

Aplikacija za preverjanje EU digitalne Covid QR kode je na voljo v obliki APK / ni na voljo za iOS telefone, niti jo ni v Google Play Storeu

Fiasko z aplikacija za preverjanje EU digitalne Covid QR kode (PCT pogojev) se nadaljuje. Nesposobnost odločevalcev se je vlekla več kot teden dni in včeraj so jo zopet predstavili z velikim pompom. Ampak aplikacija je na voljo v obliki APK in samo za Android telefon. Za iOS je pač ni, kot tudi aplikacija ni na voljo v Google Play Storeu. Saj se hecajo, kajne?

Saga o aplikacija za preverjanje EU digitalne covid QR kode se nadaljuje. Teden dni po tem, ko bi morala biti pripravljena, je NIJZ včeraj znova predstavil aplikacijo. Naj bi bila anonimizirana. In naj bi prikazovala zgolj podatek, če oseba zadostuje pogojem PCT ali ne.

Do tukaj vse lepo in prav. Verjetno je to par ur dela za srednje sposobnega programerja, vendar očitno takšne posle ne dobivajo takšni ljudje, ampak jih dobijo “šalabajzerji”, ki v tedni dni ne znajo pripraviti anonimne aplikacije in jo dati v Google Play Store in jo pripraviti tudi za iOS naprave. Nič novega. Bodo podpisali anekse in si dodatni omastili brke.

Težava te aplikacije je velika – v APK lahko razvijalec zapakira marsikaj – na kar sem opozarjal že ob prvi “predstavitvi” aplikacije, ki je vsebovala tudi osebne podatke. Sedanja aplikacija pa je “boljša”, saj lahko vsi uporabimo Pokljukarjevo QR kodo in tako izpolnjujemo PCT pogoje, kajti iz aplikacije ni vidno čigava je ta koda.

Ja, tako pametno so zastavili to aplikacijo. Mogoče niso niti pomislili na to, da bo ablast v kratkem času spremenila PCT pogoje in potem bodo morali uporabniki znova nameščati APK datoteke na svoje telefone, s katerimi opravljajo svojo “zapovedano obveznost s strani ablasti”. Kar pomeni, da pol stvari seveda ne bo delovalo.

No, nič več mi tole ni smešno kot mi je bilo na začetku. Tole je že pošastno neumno vse skupaj. Saj ne vedo kaj delajo, kljub temu, da imamo “ministra za digitalizacijo” …

Aja, če kdo potrebuje APK te aplikacije – na lastno odgovornost – jo lahko pridobi tukaj

janez poklukar qr kode
janez poklukar qr kode

Komentarji so zaprti.