janez poklukar qr kode janez poklukar qr kode

Za ponarejanje Covid-19 cepilnih certifikatov in testov je zagrožena kazen do treh let zapora

Zadnje čase se pojavlja vse več ponarejenih Covid-19 cepilnih certifikatov, ki omogočajo obisk določenih aktivnosti. Vendar pozor – gre kaznivo dejanje ponarejanja listin po 251. členu Kazenskega zakonika RS in takšno osebo lahko organi kazensko ovadijo. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je po Kazenskem zakoniku zagrožena kazen zapora do treh let.

Ob začetku leta je bilo v Sloveniji veliko ponarejenih potrdil o izvedbi testa po metodi PCR, ki so omogočala vstop v Slovenijo brez karantene. Že takrat je Policija opozarjala, da gre v tem primeru za kaznivo dejanje ponarejanja listin.

V zadnjem času pa je vse več ponarejenih cepilnih certifikatov, ki omogočajo dostop do aktivnosti, kjer veljajo pogoji PCT.

Karkoli si že mislite o teh pogojih, ne ponarejajte uradnih listin, kamor sodijo cepilni certifikati in potrdila o opravljenih Covid-19 testih, saj je zagrožena kazen do treh let zapora.

janez poklukar qr kode

 1. Ne gre ravno za ponarejanje, če je vse uradno v registru. Razlika je samo, da nisi nastavil rame, tako kot ostali naivneži, ki so mislili, da bodo s tem si kupili svobodo. Na takšen način so potrdila dobili tudi zdravniki. Res verjameš, da se jih je toliko cepilo?;)

   1. Verjamem, da se najdejo tudi taksna potrdila. Ampak verjemi, da se da dobiti vse uradno, zabeleženo v registru za par sto evrov. Zdravnikom seveda ni bilo potrebno plačati nič pa kaksnim ozjim druzinskim clanom, dobrim frendom itd;)

    Še enkrat več pravim, ne bodi naiven, da so se zdravniki in drugi zdravstveni delavci v resnici cepili, ker se niso.

    1. Aha, in mi naj verjamemo bizgecu, ki se niti z imenom ne upa predstavit ? Lape lapetine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja