Ideja, da bi se stranka SMC preimenovala je povsem nesmiselna. Za stranko, ki ji javnomnenjske ankete kažejo podporo okoli 0,3 odstotka, bi bilo boljše, če bi se samoukinila, saj je storila dovolj škode za vse čase in se jo bomo kot takšno spominjali še vrsto let. Pa vendar se želi stranka SMC preimenovati, saj Zdravcu tako svetujeta Čirič in Jeretič.

Stranka, ki je politično mrtva že dolgo časa ne potrebuje novega imena. Ne potrebuje novih obrazov. Ne potrebuje še enega mandata, kjer bi dokazala, da ji je šlo zgolj in samo za lastne interese in ne za interese volivcev, ki so odšli na volišča in dali glas za SMC, ker so jasno komunicirali, da ne gredo z Janezom v koaliacijo.

No, njihovi nameni so bili drugačni. In ko se je pojavila priložnost so skočili k Janezu, zgolj in samo za to, da so se obdržali na stolčkih, ki jih sicer ne bodo več videli. In da so naredili škodo državi, ki jo bomo odplačevali še par naslednjih dekad.

Pa vendar nazaj k preimenovanju SMC, o katerem se govori zadnje čase. Če nimaš vsebine – oz. je vsa vsebina Počivalšek, potem je najboljša varianta, da se stranka poimenuje po njem. Glede na izjave, ki jih je dal, imam par predlogov:

  • ZZV – Zdravc za vedno
  • LSU – Ljudje so umirali
  • B2B – gostilne so odprte za B2B
  • SDPV – Stranka drago plačanih ventilatorjev
  • DSZ – Delamo samo zase

No, imen, ki jih lahko izbere Zdravc je neskončno. Ampak kaj pomaga novo ime, če bo dobil na volitvah manj kot odstotek glasov. Odlično mu je uspelo potopiti stranko in narediti škodo Sloveniji. Ampak to je Zdravc. Upam, da ni nihče nič drugega pričakoval od njega!

Zdravko Pocivalsek Thompson