ministrica brez maske ministrica brez maske

Kustečeva v samokaranteni / briga njo za začetek šolskega leta in za šolarje

Ministrica Kustečeva, ki se bo v zgodovino zapisala kot najbolj nesposobna ministrica za šolstvo in šport je Covid-19 pozitivna in je v samokaranteni. Glede na to, da je pred vrati začetek šole in nihče še ne ve kako bo pouk potekal, predvsem pa kateri ukrepi bodo veljali – je tole precej predvidljivo in predvsem pokaže način funkcioniranja te ablasti.

Ministrica Simona Kustec je lansko leto vrhunskim mladim športnikom, ki zaradi Covid-19 odlokov in ukrepov niso smeli trenirati naredila ogromno škode. Prav tako jo je naredila tudi z “dovoljenjem” o zapiranju šol in povsem shizofreno komunikacijo, ki jo je verjetno razumela zgolj ona.

Čez poletje bi imela koalicija in ministrica čas, da se uskladijo glede začetka novega šolskega leta in pripravijo ukrepe in predvsem poskrbijo za infrastrukturo – za rekuperacijo zraka v prostorih in podobne ukrepe, ki jih je že dolgo nazaj predlagal stroka in so v tujini tudi že implementirani. Ampak ne. Kustečeva ni imela časa se ukvarjati s tem. Ona je šla na “dopust” v Tokio, kjer se je raje fotografirala s športniki, namesto, da bi uredila situacijo glede začetka šolanja v Sloveniji.

Očitno ji njen resor ni pomemben. In včeraj je prišla informacija, da je Kustečeva pozitivna in v samokaranteni. Sicer naj bi “delovni proces” na ministrstvu potekal nemoteno, ampak sam se precej bolj nagibam k temu, da je bil to izhod v sili, ker je jasno, da so ves čas počitnic vrgli stran in niso naredili čisto nič za pripravo na novo šolsko leto. Posledično se Kustečeva zaveda, da bo sedaj na tnalu staršev in tudi učiteljev in se je posledično raje umaknila iz “javnosti”.

Sicer ji želim, če je Covid-19 pozitivna, čim prejše okrevanje, vendar mi je pa že leto in pol jasno, da tale ablast ne bo prevzela nobene odgovornosti za nič. V tem času so naredili toliko neumnosti, da jih je nemogoče popisati. In ja, narod si jih bo zapomnil kot najbolj nesposobno ablast, ki je zaprla ljudi v svoje regije, uvedla policijsko uro, prepovedala proteste … In vse to v nasprotju z veljavno ustavo in pravnim redom v Sloveniji. Celo takšni šalabajzerji so na ablasti, da ne znajo spremeniti zakonov, ki bi jim vse to omogočali na legalen način.

Sicer pa čestitke Kustečevi, da jo vsaj nekaj časa ne bo pred kamere. Njeno izmotavanje na konkretna vprašanja je namreč postalo že preveč prozorno. In ja, v teh dneh so začeli razmišljati o prezračevanju razredov v šolah. Vse skupaj ni več niti smešno, ampak je dejanski prikaz odnosa ablasti do ljudstva. Briga njih za nas, samo da imajo polne riti …

ministrica brez maske

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja