Talibansko zavzetje Kabula je premešalo marsikatere karte. No, nekatere karte so tudi padle. In pri tem se je pokazalo, da Matej Tonin laže sedaj in da je lagal. Lagal je novembra 2020, ko se je šlo za nabavo za okoli 780.000.000 evrov vredne opreme v kateri so bili tudi oklepniki. Takrat je “zagovarjal” nakup s tem, da gre za mirovne misije Slovenije v svetu. Po dogodkih v Afganistanu je Matej Tonin spremenil svojo vižo – ti oklepniki so namenjeni uporabi v Sloveniji za domačo obrambo?!?

Smešno je, ko dobiš ministra za obrambo s prsti v marmeladi. Oz. ko se dokazano zlaže na nacionalni televizji, saj mora sedaj opravičiti nesmiseln in neumen nakup železa, za katerega je trdil, da ga bo Slovenija potrebovala za mirovne misije v tujini.

Po fiasku v Afganistanu pa je Matej Tonin že začel s spinanjem svoje zgodbe. Oklepnike potrebujemo za našo domačo obrambo.

Pred kom, Tonin? Kdo napada Slovenijo? A se vam je vsem čist že odpeljalo in nihče več ne ve kaj je govoril pred meseci? Tole je že tako žalostno, da ni več niti smešno!

Nov dan nova sramota Mateja Tonina

4 Responses to Matej Tonin je lagal glede nabave oklepnikov / novembra 2020 so bili za misije, avgusta 2021 za uporabo v Sloveniji

 1. Dejan pravi:

  Tonin pa minister za obrambo
  Je sploh bil v vojski?

 2. YNWA pravi:

  Patološki lažnivec. Mama Joži je zagotovo ponosna …

 3. Tomaž Kvaternik pravi:

  Kaj bi šele rekli glede izjav nekdanjega obrambnega ministra Grizolda, da bo pregrešno dragi Falcon namenjen prevozu ranjencev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.