tonin tonin

Vprašanje za ministrstvo za obrambo / koliko slovenske opreme je ostalo v Afganistanu?

Vprašanje za ministra Tonina in ministrstvo za obrambo. Koliko slovenske opreme je ostalo v Afganistanu? Glede na to, da niso javnosti do sedaj še sporočili tega podatka, sem prepričan, da je ostalo kar nekaj opreme v Afganistanu.

Ob zavzetju Kabula s strani talibanov je postalo jasno, da so si talibani prisvojili tudi opremo, ki je ostala za tujci, ki so se po hitrem postopku evakuirali iz Afganistana. ZDA poročajo, da so talibani prišli do njihove biometrične opreme, kjer so med drugim tudi občutljivi podatki. Talibani so prav tako prišli do ogromnih količin orožja afganistanske vojske.

In glede na to, da je Tonin novembra lani nabavljal oklepnike za “mirovne misije” po svetu, sem prepričan, da je ostalo precej slovenske opreme v Afganistanu.

Mogoče bi lahko v Afganistan poslali našega ambasadorja iz BIH, ki je “zažgal” internet s svojo narodno nošo. Nekako zelo dobro bi se vklopil med talibane in zaprmej bi sklenil dogovor, da dobimo nazaj svojo opremo.

Seveda obstaja tudi možnost, da Slovenija niti ne ve kaj vse je imela v Afganistanu in zato ni Tonin še podal javnosti tega podatka.

Sicer pa med nami – ali obstaja sploh razlika med talibani in domoljupci?

tonin