Javnomnenjska raziskava Mediane v avgustu je prikazala kako uspešna je vlada pri svojem delu, ki jo podpira 27,5 odstotka vprašanih. Pri tem pa ji nasprotuje 63,9 vprašanih. Zanimivo je pogledati tudi na razmerje glasov, ki bi jih dobile posamezne stranke – SDS je v zadnjem mesecu izgubila dve odstotni točki, medtem ko imata Desus 1,4 in SMC 0,6 odstotka podpore in se ne bi niti uvrstila več v parlament. Ampak o naši usodi še vedno odločata!

16 odstotkov volivcev bi dali svoj glas SDS, SD bi prejela 11-odstotno podporo, Levica bi podprlo 8,8 odstotkov vprašanih. Sledi jim LMŠ (5,6 %), in NSi (5,6 %). Desus in SMC sta na koncu lestvice, saj bi prejela zgolj 1,4 in 0,6 odstotka. Torej bi izginila iz političnega parketa in njuni predstavniki ne bi več odločali o naših usodah.

Najbolj priljubljeni politiki so po mnenju anketirancev:  Ljudmila Novak, Borut Pahor in Igor Zorčič. Janez Janša je petnajsti,  Zdravko Počivalšek pa še mesto za njim.

Zadnji dve mesti na lestvici pripadata Alešu Hojsu in ministrici za šolstvo Simoni Kustec.

Ob teh številkah se moramo spomniti na besede Janeza Janše iz decembra 2020: “V vseh državah, kjer zaupanje v vlado pade pod 25 odstotkov, in v Sloveniji je to že nekaj mesecev, bi razpisali predčasne volitve!” In ja, prejšnji mesec je bilo zaupanje pod 25 odstotkov.

Jebiga, ko pa ima Janez drugačne vatle zase kot pa za vse ostale politične stranke ..

Zakaj zeli vlada uniciti kulturo