Janez Janša si je verjetno ta vikend predstavljal, da je on Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije. Imamo srečo, da si ni predstavljal, da je traktor, kajne? In v slogu svoje predstave je tvitnil: “EU ne bo odpirala nobenih evropskih “humanitarnih” oz. migracijskih koridorjev za Afganistan. Ne bomo dovolili, da se ponovi strateška napaka iz leta 2015.”

Očitno se je Janez odločil, da bo on sedaj EU. Na njegov tvit so se odzvali tako Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije, David Sassoli, predsednik evropskega parlamenta in Ylva Johansson, svropska komisarka za notranje zadeve. Vsi so ga podučili o stvareh, ki jih očitno Janez ne razume – da predsedovanje Svetu EU ne pomeni tudi vodenje EU in odločanje o zadevah EU, ki se ga čisto nič ne tičejo.

Predvsem pa očitno Janez ne razume pomena demokracije. Če že v Sloveniji fura avtoritarni sistem, to še ne pomeni, da lahko isto fura na nivoju EU.

Ampak, kot sem že zgoraj napisal – imamo srečo, da si ni predstavljal, da je traktor. In mogoče se bodo sedaj domoljupcem uresničile sanje še iz leta 2015, ko so opozarjali na 100.000 migrantov pred mejami Slovenije (ki so očitno še vedno tam in čakajo na nove volitve) in zaradi katerih je reka Kolpa obdana z rezilnimi ograjami.

In koga bo danes užalil Janez Janša?

janez jansa eu afganistan

janez jansa eu afganistan

One Response to Janez Janša tvita v imenu EU glede Afganistana in dobi zaušnico iz Bruslja

  1. Bogi ljudje ki imajo ime JANEZ,KAJTI TO IME PONAZARJA VSE SLABO.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.