Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve

PCT za športno rekreativne dejavnosti v zaprtih prostorih / v cerkev še vedno brez PCT

Začelo se je. Včeraj je vlada sprejela odlok, ki zapoveduje, da morajo udeleženci športno rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih starejši od 15 let izpolnjevati pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran) za vstop v te prostore. Seveda pa pogoj PCT ne velja za cerkev, čeprav smo v teh dneh stopili v rdečo barvo, kar je tudi posledica “druženj” na verskih obredih ob Marijinem vnebovzetju.

Ta odlok začne veljati po objavi v uradnem listu in  do 5. septembra, ampak niti najmanj ne dvomim, da ga ne bo vlada podaljševala v nedogled. Že v prvem valu so bili fitnessi in športne aktivnosti v zaprtih prostorih rak rana te ablasti in zaprti najdlje časa od vseh dejavnosti.

No, razen diskotek, kjer Kacin žura.

Očitno so izvedeli, da se v fitnesih in športnih dvoranah zadržuje Covid in posledično so želeli narod obvarovati pred okužbo – saj razumete, da je bil to moj precej neposrečen poskus šale.

Deana Potza je na včerajšnji vladni novinarski konferenci napovedala poostren nadzor inšpekcijskih služb glede izvajanja pogoja PCT, ki bo opravljen skupaj s policijo. Dobrodošli v policijski državi, kjer veljajo za cerkev drugačna pravila kot za ostale dejavnosti. Čestitam ablasti, ki ji z vsako potezo uspe še bolj naščuvati narod, ki pa nima niti več volje, da bi se boril proti njihovim nebulozam.

Sicer dvomim, da je ta ukrep ustaven, saj so sedaj Covid-19 testi plačljivi – čeprav jih je kupila država od kripto nategunov in tako nimajo vsi ljudje enakih možnosti in bo zanimivo videti odločitev ustavnega sodišča, če bo kdo zahteval njihovo odločitev o ustavnosti tega odloka. 

Ali ste pričakovali, da bo karkoli drugače v Sloveniji letos jeseni? Sam se nagibam k temu, da bomo okoli 14. septembra šli spet v “lock down”, kajti ablast ni poskrbela za nobeno preventivo v vsem tem času – vsaj za šole bi lahko poskrbeli, da bi dobili boljše prezračevanje, ampak tudi tega Kustečeva in odgovorni niso bili sposobni speljati.

Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve
Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve