Najprej so strašili, da “je 5G v cepivih”. Da nas bodo nadzorovali. Potem so strašili, da bomo umrli, ker smo se cepili. Kasneje so trdili, da gre za testno cepivo. In med drugim trdijo tudi, da ne vedo kaj je v cepivu in se za to ne bodo cepili. Jih povsem razumem. Tudi jaz ne vem kaj je v cepivu, pa vendar sem se brez oklevanja cepil.

Niti ne vem kaj je v kruhu, pa ga jem. Ali pa kaj je v Coca Coli pa jo z največjim veseljem spijem. Da o zraku, ki ga diham, niti ne govorim. Zaprmej je v njem cel kup škodljivih snovi, pa vseeno še diham zrak in se nisem odločil, da ne bom več dihal.

Seveda lahko nadaljujem za naštevanjem česa vsega še ne vem, pa vendar počnem. Recimo, ko se peljem z avtom ne vem kaj me čaka za naslednjim ovinkom, ali pa ko grem v gozd ne vem, če bo name padlo drevo, ali pa me bo napadel medved. Pa vendar grem vseeno v gozd, ali pa se peljem z avtom. Tudi pri cepivu je bila podobna zgodba.

Verjamem v znanost. Zaupam ji. Sicer ne bi bili kjer smo. Verjetno bi še vedno sedeli okoli ognja in čakali na ognjeno kroglo nekje na nebu. In živeli v luknjah, če si ne bi nekdo upal in naredil korak naprej. In verjetno bi še danes živeli v jamah, kajti to bi bilo precej lažje, kot pa zgraditi 200 metrske stavbe in upoštevati vse fizikalne lastnosti okolje.

Se spomnite, da ste bili v otroštvu cepljeni? Pa starši niso vedeli kaj je v cepivih. Ampak takrat ni bilo internetov in ni bilo fejsbukov, kjer danes ljudje pametujejo o stvareh o katerih se jim ne sanja, ampak ker je čredni nagon tako močen, se med seboj vzpodbujajo in predvsem trobijo ene in iste nebuloze. Če bi bile črne koze prisotne v letu 2021, bi taisti, ki so proti cepljenu verjeli, da jih bodo izkoreninili na “naraven način” brez pomoči znanosti in cepiv. Ali pa rdeče koze in vse ostale bolezni proti katerim smo bili cepljeni v mladosti.

Strah je velik. Če si neopučen in če ne razumeš, potem je vse skupaj še hujše. 5G bomo dobili v telesa so v nekem trenutku tulili nasprotniki cepljenja, kljub temu, da se jim ne sanja kako delujejo “mikročipi” in kaj je sploh tehnologija 5G. Ampak to za njih ni pomembno. Če jih je več skupaj, potem ustvarijo vtis, da jih je ogromno. In ljudje, ki verjamejo v znanost in so se cepili, jim niti ne želijo parirati, kajti če se spraviš na njihov nivo, te bomo “pohrustali”. Podobno je s troli s Trstenjakove. Ignoriraš jih, kajti itak ne znajo sproducirati dva stavka sami, znajo pa zelo dobro slediti “svojemu vodji”.

In v teh časih so prestrašeni ljudje zelo dobra tarča “gurujev”, ki v tem vidijo možnost zaslužka in posledično potencirajo svoje izjave in izpadejo novodobni “mesije”. Ni jih malo, ki izkoriščajo ta čas za to. Na koncu se bodo med seboj kanabalizirali in mogoče bodo ljudje zopet začeli razmišljati s svojo glavo – sedaj pač verjamejo vsemu, kar najdejo na fejsbuku in to je za njih edino zveličano!

Ja, cepil sem se. In se bom še enkrat, če bo treba. Ker verjamem v znanost, ker verjamem v razvoj. Ne zaupam ablasti in sem prvi, ki je proti njej, ampak to še ne pomeni, da sem proti znanosti!

Ali pa da bom jedel ivermectin, ker so se “guruji” odločili, da je to edino zdravilo proti Covid-19. Ljudje smo. Ne konji. In posledice so lahko katastrofalne. Ampak to za nasprotnike cepljenja ni težava, težava je zgolj nepoznavanje področja na katerega se podajajo in prepričujejo ostale, da cepljenje ni ok.

Če vsak dan prebereš n-takšnih objav, potem ni hudič, da ne začneš dvomiti, kajne? Da ne veš več komu verjeti, ko je na eni strani shizofrena komunikacija ablasti, na drugi strani pa “znanci s fejsbuka”, ki točno vedo vse o cepivih, saj so si ogledali en jutjub video in prebrali dve študiji na fejk spletni strani.

Dobrodošli v letu 2021, ko je vsak, ki ima dostop do fejsbuka že vsaj bodoči kandidat za Nobelovo nagrado! Ali pa Darwinovo!

Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju

18 Responses to Ne vem kaj je v cepivu, pa vendar sem se brez oklevanja cepil

 1. Rok Enola pravi:

  Oprosti, tukaj pa sva vsak na svojem bregu. Pa primerjave, ki jih delaš… Posredno pa tudi prepričuješ? Pusti sočloveku možnost, da se odloči sam, ali? Ni to eden tvojih vodil?

 2. Dejan pravi:

  Že, že Had ampak ni vse tako… Ko bodo imeli cepivo in bom po enem cepljenju imun se grem cepit, prej žal ne

 3. -- pravi:

  Naj povem zakaj sem se cepil:
  – da ne ogrožam bližnjih
  – da bomo imeli neoviran zdravstven sistem
  – da imam manj možnosti da zbolim
  – da nimam odministraktivnih omejitev

  Vse zgoraj našteto mi pomeni več kot čas, ki sem ga porabil za ceplenje.

 4. Jaka pravi:

  The disturbing confidence of ignorance

 5. Varadero pravi:

  1. Vem kaj je v Coca coli, zato je ne pijem. To je moja odločitev
  2. Dosti žalostno da ne veš kaj je v Coca Coli…
  3. Zelo žalostno, da delaš nekaj kar ti prodajo, čeprav ne veš za kaj gre
  Temu se reče čredni nagon.
  Kaj je prineslo cepljenje?
  1. Cepljeni še vedno nosijo masko
  2. Imajo covid pass
  3. Prenašajo virus drugim
  4. Nategnili so jih in jim ponujajo 3 odmerek
  Zelo me preseneča, da še nisi opazil tudi v konvencionalnih medijih vedno več podatkov o problematiki cepiv. Ne verjamem da ne veš kaj se dogaja v Angliji, Izraelu in na primer v Skandinaviji.
  Afrika, Azija problema sploh nimajo in niti ni nobene drame. V Singapurju niti ne spremljqajo več okužene, ker so ugotovili, da je brez zveze
  Na Hrvaškem razmišljajo o rahljanju ukrepov, v Sloveniji pa drama in 4 val?
  V Bolgariji je cepljemo 20% ljudi, in ni covida…
  Tudi v Sloveniji bo naenkrat mir, ko bodo (finančni) cilji doseženi.
  To je zgolj biznis, dober marketing za države ki imajo denar. Drugim pa itak nima smisla vsiljevat covida, ker nimajo za cepiva. Kjer se da se pač da.
  Evo – simpl.

 6. Varadero pravi:

  Sorry Had. Nisi zadel. Živim namreč na Portugalskem… Lahko še kakšen link iz Francije npr. ali UK če želiš… razumeti Covid namreč.

  • had pravi:

   potem pa mi je smesno, da se smesis s taksnimi linki :) se enkrat, vprasaj na ambasado … jaz sem … in dobil odgovor … smesno, da samo en portal pise o tem, kajne? in slucajno je fakeshit portal … bo slo

 7. Varadero pravi:

  100% blef… he he, kot ostala trobila. Sem ti že omenil da ti Covid tema žal ne gre in ne gre.

  • had pravi:

   Passengers arriving from: South Africa, India or Nepal must quarantine for 14 days at their residence or other location determined by the Portuguese authorities

   ja, ker to velja samo za izraelce :) se kaj?

 8. Varadero pravi:

  Ja še nekaj Had.
  Obtožuješ me da se sramotim in objavljam fakenews iz fakeshit portalov. Očitno ne… dokazano. In novica je o Izraelcih ne pa o South Africa, India or Nepal kot naštevaš.
  In govorim ravno o Izraelcih, ki so največji vzor med cepljenimi. Pravzaprav mislim na vse cepljene, ki bi jih morala novica skrbeti.
  Že sem napisal, da ti teme o Covid ne ležijo ravno. In s težavo prenašaš drugačno mnenje. Kot večina ostalih novinarjev, pač ne razumeš razlike med »teorijo zarote« in »realnostjo zarote«, zato so tvoji komentarji na »antivakserje« otročji in žaljivi. So neumne teorije proti Covidu, so pa takšne, ki so zelo utemeljene. Odvisno katere želiš videti.
  Si pač cepljen z nečim o čemer ne veš nič. Jasno da moraš zagovarjat, kaj ti preostane, če ne drugače pač iz inata, ker ne boš pojedel svoj shit.

  Bom še naprej postal kakšno koristno, že zaradi splošne razgledanosti.

  PS: Vem kaj je v Coca Coli. Če želiš ti pošljem.

  • had pravi:

   se enkrat. velja za pol sveta in ne zgolj in samo za izrael, kar si zelel prikazati … bo slo?

  • had pravi:

   poslji kaj je v coca coli .. in jaz bom v trenutku postal eden izmed najbogatejsih ljudi na svetu …

   ti napises, da na portugalsko nimajo izraelci vstopa, jaz pa ti dokazem, da se pol ostalega sveta ne sme .. takle mamo .. in prvi tvoj link je bil pac fakeshit portal ..

 9. Varadero pravi:

  Portugal news je časopis in spletni časopis za tuje rezidente na Portugalskem v Angleščini.
  Ni vse fakeshit kar je objavljeno še kje, ne samo v Slovenskih novicah….
  Link govori konkretno o »ban on arrivals from ‘super-vaxxed’ Israel«, ne pa o kar enih turistih ki pridejo. O cepljenih pišejo stari… in to ti potrjuje Izraelska ambasada
  Očitno se delaš neumnega…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.