Najprej so strašili, da “je 5G v cepivih”. Da nas bodo nadzorovali. Potem so strašili, da bomo umrli, ker smo se cepili. Kasneje so trdili, da gre za testno cepivo. In med drugim trdijo tudi, da ne vedo kaj je v cepivu in se za to ne bodo cepili. Jih povsem razumem. Tudi jaz ne vem kaj je v cepivu, pa vendar sem se brez oklevanja cepil.

Niti ne vem kaj je v kruhu, pa ga jem. Ali pa kaj je v Coca Coli pa jo z največjim veseljem spijem. Da o zraku, ki ga diham, niti ne govorim. Zaprmej je v njem cel kup škodljivih snovi, pa vseeno še diham zrak in se nisem odločil, da ne bom več dihal.

Seveda lahko nadaljujem za naštevanjem česa vsega še ne vem, pa vendar počnem. Recimo, ko se peljem z avtom ne vem kaj me čaka za naslednjim ovinkom, ali pa ko grem v gozd ne vem, če bo name padlo drevo, ali pa me bo napadel medved. Pa vendar grem vseeno v gozd, ali pa se peljem z avtom. Tudi pri cepivu je bila podobna zgodba.

Verjamem v znanost. Zaupam ji. Sicer ne bi bili kjer smo. Verjetno bi še vedno sedeli okoli ognja in čakali na ognjeno kroglo nekje na nebu. In živeli v luknjah, če si ne bi nekdo upal in naredil korak naprej. In verjetno bi še danes živeli v jamah, kajti to bi bilo precej lažje, kot pa zgraditi 200 metrske stavbe in upoštevati vse fizikalne lastnosti okolje.

Se spomnite, da ste bili v otroštvu cepljeni? Pa starši niso vedeli kaj je v cepivih. Ampak takrat ni bilo internetov in ni bilo fejsbukov, kjer danes ljudje pametujejo o stvareh o katerih se jim ne sanja, ampak ker je čredni nagon tako močen, se med seboj vzpodbujajo in predvsem trobijo ene in iste nebuloze. Če bi bile črne koze prisotne v letu 2021, bi taisti, ki so proti cepljenu verjeli, da jih bodo izkoreninili na “naraven način” brez pomoči znanosti in cepiv. Ali pa rdeče koze in vse ostale bolezni proti katerim smo bili cepljeni v mladosti.

Strah je velik. Če si neopučen in če ne razumeš, potem je vse skupaj še hujše. 5G bomo dobili v telesa so v nekem trenutku tulili nasprotniki cepljenja, kljub temu, da se jim ne sanja kako delujejo “mikročipi” in kaj je sploh tehnologija 5G. Ampak to za njih ni pomembno. Če jih je več skupaj, potem ustvarijo vtis, da jih je ogromno. In ljudje, ki verjamejo v znanost in so se cepili, jim niti ne želijo parirati, kajti če se spraviš na njihov nivo, te bomo “pohrustali”. Podobno je s troli s Trstenjakove. Ignoriraš jih, kajti itak ne znajo sproducirati dva stavka sami, znajo pa zelo dobro slediti “svojemu vodji”.

In v teh časih so prestrašeni ljudje zelo dobra tarča “gurujev”, ki v tem vidijo možnost zaslužka in posledično potencirajo svoje izjave in izpadejo novodobni “mesije”. Ni jih malo, ki izkoriščajo ta čas za to. Na koncu se bodo med seboj kanabalizirali in mogoče bodo ljudje zopet začeli razmišljati s svojo glavo – sedaj pač verjamejo vsemu, kar najdejo na fejsbuku in to je za njih edino zveličano!

Ja, cepil sem se. In se bom še enkrat, če bo treba. Ker verjamem v znanost, ker verjamem v razvoj. Ne zaupam ablasti in sem prvi, ki je proti njej, ampak to še ne pomeni, da sem proti znanosti!

Ali pa da bom jedel ivermectin, ker so se “guruji” odločili, da je to edino zdravilo proti Covid-19. Ljudje smo. Ne konji. In posledice so lahko katastrofalne. Ampak to za nasprotnike cepljenja ni težava, težava je zgolj nepoznavanje področja na katerega se podajajo in prepričujejo ostale, da cepljenje ni ok.

Če vsak dan prebereš n-takšnih objav, potem ni hudič, da ne začneš dvomiti, kajne? Da ne veš več komu verjeti, ko je na eni strani shizofrena komunikacija ablasti, na drugi strani pa “znanci s fejsbuka”, ki točno vedo vse o cepivih, saj so si ogledali en jutjub video in prebrali dve študiji na fejk spletni strani.

Dobrodošli v letu 2021, ko je vsak, ki ima dostop do fejsbuka že vsaj bodoči kandidat za Nobelovo nagrado! Ali pa Darwinovo!

Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju