Priznam, ne poslušam podkastov. Sem jih, pred leti, pa me niso prepričali. Posledično si nisem dal priložnosti, da bi me. Ampak, ko me je Davorin povabil na snemanje podkasta Opravičujemo se za vse nevšečnosti, kjer sem v 67. epizodi prebral tudi citat, sem se odločil, da dam podkastom še eno priložnost.

Opravičujemo se za vse nevšečnosti je podkast o življenju, vesolju in sploh vsem … Vsak, ki je kdaj bral Štoparski vodnik po galaksiji, ki ga je napisal Douglas Adams, mu je jasno, da v podkastu med drugim “obdelujejo” to knjigo. No, pa vendar je ta podkast še malce več. Oz. veliko več.

Podkast v sebi skriva prepletanje zgodb iz knjige in povezavo s sedanjosto in aktualnimi razmerami. V podkastih se dotikajo družbenih omrežjih, religij, znanosti, …

V bistvu se za vsakega najde nekaj in med samim snemanjem podkasta sem ugotovil, da mi podkasti niso bili všeč za to, ker so bili vnaprej dokaj jasno definirani in pripravljeni. Da niso bili “organski” in da se nisem poistovetil s podkasterji. Tokrat je malce drugače, saj ustvarjalce podkasta poznam že več kot 15 let!

Podkast ustvarjajo AljoPeli & Zi:

Če želite prisluhniti njihovemu podkastu, potem jih najdete:

Podprete jih lahko na:

Sledite jim lahko na:

In še zadnja epizoda, kjer en citat preberem tudi sam …

Opravicujemo se za vse nevsecnosti podkast o Stoparskem vodniku po Galaksiji Douglas Adams