Zamuda pri samotestiranju dijakov Zamuda pri samotestiranju dijakov

V lekarnah zmanjkalo brezplačnih testov za samotestiranje za šolarje / ablast se je odlično pripravila na nov Covid-19 val

Kako se je ablast pripravila na novi Covid-19 val? Z oceno nezadostno. Ampak to je bilo pričakovano. Žalostno je, da je že prvi dan v lekarnah zmanjkalo brezplačnih testov za samotestiranje šolarjev. Namreč, učenci od sedmega razreda osnovne šole naprej in  dijaki bi lahko od včeraj v lekarnah dobili brezplačne teste za samotestiranje. Ponavlja se zgodba iz drugega vala, ko se je dogajala povsem enaka situacija. Jebiga, to ablast vse preseneti!

Lahko bi jih. Pa vendar jih je bilo po veliko lekarnah nemogoče prevzeti, ker so jih lekarne dobile zgolj par in so le ti pošli takoj. Šolarji lahko te teste prevzamejo s predložitvijo zdravstvene kartice ali potrdila o vpisu.

V lekarnah ne vedo koliko testov bodo dobili, kar je žalostno in posledično pomeni, da testi ne bodo na voljo za vse tiste, ki bi se radi samotestirali. Podobno je bilo tudi s cepljenjem dolgo časa, ko ni bilo dovolj odmerkov cepiva v Sloveniji.

In potem se bo taista ablast trudila povečati zanimanje ljudi za cepljenje in plačevala Kadiče, da bi jim delali “komunikacijske strategije aka udeleževali bi se sestankov”? V bistvu še tako preproste stvari kot je nabava testov za samotestiranje ne morejo izpeljati, pa vendar “vodijo” državo, ki vsak dan bolj tone in oni raje tvitajo kot pa da bi delali.

Žalostno in sramoten je ta odnos ablasti do državljanov! In potem se čudijo, da se ljudje ne želijo cepiti? Odstopijo naj, pa se bo stanje takoj spremenilo!

Zamuda pri samotestiranju dijakov
Zamuda pri samotestiranju dijakov