Aleš Hojs očitno pogreša Jugoslavijo, saj tako lahko razumem predlog, da naj bi za žaljenje poslancev ali članov vlade bila predpisana kazen od 500 – 1000 evrov. Glede na to, da večina državljanov ne ve kdo so poslanci in kdo sestavlja vlado, predlagam, da poslanci in člani vlade nosijo na rokah napis poslanec / vlada. Da ne bomo slućajno koga po nesreči žalili, ker se nam niti ne sanja kdo je kdo v Sloveniji.

Ampak gremo nazaj v času. Verbalni delikt je bil v Jugoslaviji opredeljen v 133. členu Kazenskega zakonika SFRJ. Saj se še kdo spomni tega člena in posledično aretacije Janeza Janše in afere JBTZ. Ja, to je bil ta zlogaslni člen. Ampak Hojs bi imel v letu 2021 nekaj podobnega, ampak samo za poslance.

Nikjer nisem zasledil kazni, ki bo predpisana za žaljenje državljanov s strani vlade in poslancev. Glede na to, da smo držaljani pogosto njihove tarče bi jaz predlagal, da naj za vsako žalitev (s svinjami, prostitutkami, morilci) plačajo kazen v znesku 100.000 evrov.

Sicer pa je tale Hojsev predlog spet strel v lastno koleno. Hojs se očitno ne zaveda, da je izražanje kritike v demokraciji zagotovljeno z ustavo. Niti najmanj ne dvomim, da bo o temle nesmislu odločalo ustavno sodišče in bo tako kot večina odlokov, ki jih je “predlagal” Hojs tudi to padlo.

Sicer pa je vsakomur jasno, da gre zgolj za to, da bi se ta ablast znebila kritikov in protestnikov, ki so ji očitno napoti pri njihovem lomastenju po Sloveniji.

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane