Borut Pahor je znova dokazal iz kakšnega testa je. Po več kot 250 dneh, ko je vlada ustavila financiranje Slovenske tiskovne agencije, se je precednik odločil, da bo organiziral srečanje med STA in UKOMom. Da bo on rešil situacijo! Pri tem ne smemo pozabiti, da je vrhovno sodišče v teh dneh odločilo, da mora UKOM plačati STA celoten znesek na podlagi zakona in posledično je upal precednik organizirati to srečanje.

To, da Pahor potegne glavo iz peska, ko je vsega že konec ni nič novega. Poskuša ugajati. Ali pa ga nekdo drži za jajca. Ali pa je preprosto tak človek, ki verjame, da bo vse ok, če se bo dolgo skrival in bomo ljudje pozabili, da se v temi STA vs UKOM ni oglasil in se ni ponudil za mediatorja že takoj na začetku.

Se pa je, oportunist kot je, ponudil za mediatorja sedaj, ko je vrhovno sodišče odločilo, da je UKOM dolžan financirati STA.

S tem so se podrle domoljupske težnje, da bi ustanovili NovaSTA, ki bi ustvarjala vsebino za strankarske portale, ki bodo še kako pomembni v zadnjih mesecih pred volitvami, ko bodo z vsemi topovi poskušali prikazati kako uspešna je bila ta ablast in kako slabi so vsi v opoziciji.

borut pahor