Prosim, če lahko še enkrat preberete naslov. Vodja svetovalne skupine za Covid-19 je vladi namreč predlagala, da naj bi bilo samotestiranje nadzorovano. Da samotestiranje ne sodi v domače okolje, razen na področju šolstva, je še dodala. Ok. Sem edini, ki mu to dvoje ne gre skupaj? Torej, za šolo se lahko samotestiraš v domačem okolju, sicer pa ne?!?

Tale Covid je res en pameten virus, ki ima svoje muhe, kar smo lahko ugotavljali že lansko leto, ko so nas neustavno zapirali znotraj meja občin, ko so nam dodelili policijsko uro, ki sicer ni pomagale reševati situacije, ampak je pa Hojs bil nadnavdušen nad njo. In Covid-19 je lansko leto točno vedel kdaj mora napadati in kje – ponoči, v lokalih, itd …

Večino časa sem imel itak občutek, kot da se nekdo dela norca iz državljanov in na koncu se je to tudi potrdilo z odločitvami ustavnega sodišča. Ni šlo za “ljudje so umirali”, ampak zgolj in samo za prikaz moči odstopljenega Hojsa in njegovih vojščakov, ki so lahko tako povsem mirno delali škodo državi in nas “zapufali” za 6.500.000.000 evrov, ki jih bodo odplačevali naši zanamci.

Nazaj k samotestiranju. Ablast se je pred časom odločila, da so hitri testi po novem plačljivi. Zelo preprosto – zakaj ne bi služila podjetja, ki so blizu ablasti še več in več. In posledično to pomeni, da morajo določeni posamezniki zapraviti ogromno denarja za izpolnjevanje PCT pogojev, da lahko gredo v službo. Seveda izpolnjevanje PCT pogojev ne velja za RKC in vstop v cerkev, da ne bi kdo slučajno pomislil, da karkoli velja tudi za njih!

Svetovalna skupina je predlagala vladi, da bi samotestiranja potekala v sklopu delovnih organizacij in pri tem bi moral nekdo biti odgovoren za nadzor testiranj. Sicer so dodali še eno opcijo – da se lahko testirajo zaposleni pri pooblaščenih izvajalcih. Ups. Torej v tem grmu tiči zajec. Že tako so izvajalci testov zaslužili enormne vsote denarja, sedaj pa bi jih še več! Požrešnost, ki se nikoli ne konča!

Najbolj zabavno pri vsem tem je, da mora sredstva za testiranje s hitrimi antigenskimi testi zagotoviti delodajalec. Medtem ko v javni upravi ta sredstva plačamo vsi davkoplačevalci! Ja, to je ta nova normalnost …

Zamuda pri samotestiranju dijakov