Mark Boris Andrijanič je minister za digitalno preobrazbo Republike Slovenije. Karkoli že to pomeni. Glede na to, da bo Slovenija iz EU dobila ogromno denarja za digitalno preobrazbo, mora ablast seveda imeti na tem mestu svojega človeka. In ker se bližajo volitve, vodijo ministra po DSOjih po Sloveniji. Včeraj je izjavil, da: večina ljudi se je po raziskavi pripravljena vrniti v Slovenijo, kljub nižji plači. Lahko vidim to raziskavo?

Razumem. Gre za populizem. Človek, ki je bil lobist Uberja je navajen takšne komunikacije in takšnih besed. Pa me vseeno zanima kdo je delal to raziskavo, predvsem pa na kakšnem vzorcu. Imam kar nekaj stikov z ljudmi po svetu, verjetno ne toliko kot jih ima minister za digitalno preobrazbo, pa vendar ne poznam nikogar med njimi, ki bi prišel v Sloveniji kljub nižji plači. Sploh ne v tem času, ko “hara” po Sloveniji ta ablast.

Res je, da je Slovenija čudovita država, da so pogoji za življenje idilični. In da bi se marsikdo vrnil nazaj v Slovenijo, če bi imel primerljivo plačo kot jo ima v tujini. Ampak ker ni davčnih olajšav in ničesar drugega se ljudje ne vračajo v Slovenijo, ampak si ustvarijo življenje v tujini.

Seveda so takšne predvolilne puhlice odlične, vendar na žalost te puhlice poslušamo že od začetka samostojnosti Slovenije. Saj veste, druga Švica, pa te fore ..

Torej, Mark Boris Andrijanič, prosim za povezavo do te raziskave in predvsem me zanima zakaj se minister za digitalno preobrazbo ukvarja s “socialno kapico”, kadrovskimi stanovanji in davčnimi olajšavami? Bi pričakoval, da sodi to pod drug resor, ampak očitno živim v zablodi.

raziskava mark andrijanic
raziskava mark andrijanic