Miloš Čirič, svetovalec ministra Počivalška, se je mirno zlagal v etru RTV Slovenija v oddaji Odkrito, ki jo vodi Pirkovič o smrti 19-letnega maturanta, ki se je vrnil z maturantskega izleta zaradi Covid-19. Seveda se za svojo laž ni opravičil. Prav tako je minister Poklukar izjavil, da je 19-letni maturant na intenzivni negi – kar tudi ne drži, ampak Poklukar je vsaj poskušal spinati svojo izjavo, da je bil napačno razumljen!

Miloš Čirič ni samo izjavil tega v etru, ampak potem to trdil tudi na tviterju, kjer se je skliceval na zelo zanesljive vire. Zgodbo o tem je potem spisala Demokracija (strankarsko glasilo) – Tragično: 19-letni dijak umrl za covidom, in vsebino je delil Janez Janša na svojem tviter profilu. V bistvu laž, ki si jo izmislil Miloš Čirič in je bila javno demantirana je izkoristilo strankarsko glasilo in tudi Janez Janša.

Če se kdo sprašuje kako se ustvarjajo fake novice v Sloveniji, je tole en tak zelo lep primer. In seveda, če je Janez to tvitnil, potem povsem drži.

Nalijmo si čistega vina in preprosto lahko ugotovimo, da je tale vlada najbolj antivakserska vlada kar jih lahko obstaja. Toliko škode cepljenju ne morejo storiti anticepilci v 1000 letih, kot jo lahko ta ablast v enem dnevu. In vsak dan je tak in mene nič več ne čudi, da ljudje ne verjamejo v cepivo.

Če imaš takšno ablast, potem ne moreš pričakovati drugačnega odgovora dela javnosti, ki že tako verjame v neke druge teorije – zarot! Ja, grafen pa te fore imam v mislih. Verjetno so pred tem verjeli v chemtraile in se polivali s kisom.

Nekaj je kritično razmišljanje, nekaj pa so neumnosti, ki jih govorijo in o katerih zelo očitno nimajo pojma, kar se je včeraj izkazalo v oddaji na RTV Slo, kjer je predstavnica “kritičnega razmišljanja” širila laži o tem, da pediatri ne beležijo posledic cepiv, se sklicevala na ustavo, zahtevala dokaze o številu smrtih in nasploh streljala kozle in se sramotila. Kljub temu, da ji je stroka odgovorila, ona tega ni niti slišala niti akceptirala. In ti ljudje zahtevajo dialog in soočenja? Če pa ne slišijo kaj jim nekdo drug govori, pa to niso zgolj nebuloze ampak s podatki podkrepljena dejstva.

Aja, čakam da se svetovalec Počivalška opraviči za svojo laž in svoje “zanesljive vire”. Očitno ve on več kot pa vedo vsi ostali, ki soodločajo o Covid-19 in ki so del svetovalne skupine ali pa delajo na NIJZju.