petrol petrol

Na Petrolu bodo pred točenjem goriva preverjali PCT pogoje / mimosunek leta!

Petrol se je odločil, da bo že pred točenjem goriva na njihovih servisih preverjal izpolnjevanje pogojev PCT. Odločitev, ki se mi kot zagovorniku PCT pogojev zdi mimosunek leta! Osebje bo namreč na zunanjem delu njihovih bencinskih servisih preverjalo pogoje PCT in strankam na podlagi tega odobrilo in omogočilo točenje goriva. Zakaj je torej to mimosunek leta?

Petrol namreč omogoča plačevanje goriva tudi na samih točilnih mestih. Ampak očitno ljudje, ki ne bodo izpolnjevali pogojev PCT tudi tam ne bodo smeli točiti goriva. Prav tako Petrol omogoča plačevanje z njihovo aplikacijo Na poti, ki omogoča plačilo s pomočjo QR kode, ali pa z mobilno denarnico mBills.

Namesto, da bi raje organizirali razvrščanje na samem becinskem servisu – tisti, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT bi točili na točilnih mestih, kjer je omogočeno plačilo z brezstičnimi karticami ali pa uporabljajo aplikacijo Na poti, so se raje odločili za drugačno varianto. V bistvu ljudem sploh ne bi bilo potrebno vstopati v Petrolove prodajalne, saj sem že na več lokacijah opazil, da so prilagodili plačevanje tudi tako, da so zaposleni v prodajalni, ampak plačila izvajajo preko okna.

Ob tem moram priznati, da se mi zdi ta ukrep povsem nelogičen. Namreč, ljudje gredo lahko v drogerijo, ki ni nujna za življenje, medtem ko je gorivo za marsikoga nujno – še posebej, če se zgodi karkoli in je potrebno nekoga nekam peljati.

Tale odločitev Petrola je zelo narobe. Posledično so bile tudi včeraj dolge kolone ljudi, ki so točili gorivo v kante, za vsak slučaj. Poleg tega prihaja tudi začetek ogrevalne sezone in nimajo vsi doma dovolj kurilnega olja, saj ga je marsikdo sproti kupoval na becinskem servisu. Če ne bo izpolnjeval pogojev PCT ne bo mogel natočiti kurilnega olja na Petrolu.

Se mi pa ob tem poraja eno vprašanje – ali lahko starši, ki ne izpolnjujejo PCT pogojev pridejo na Petrol s svojim otrokom, ki mu ni potrebno izpolnjevati PCT pogojev in posledično potem on toči gorivo in plača znotraj prodajalne? Zgolj iščem rešitve!

petrol