Ales Hojs Ales Hojs

Hojs zopet laže in zavaja / sredin protest je povezal s petkovimi protestniki in nas primerjal s fašisti in nacisti

Aleš Hojs, nepreklicno odstopljen minister, se je zopet lagal na nacionalni televiziji. Sredine protestnike je namreč mirno povezal s petkovimi protestniki – kot sem seveda napovedal že pred tem, saj je bilo jasno, da bodo ponovili dogajanje 5.11.2020, ko se je Hojs prvič v vsem času upal sprehoditi po ulicah Ljubljane, ko so nasilje povzročili njegovi huligani. In tako je bilo tudi to sredo. To, da Hojs ne ve, da je bil 5.11. četrtek zanj ni nič presenetljivega, niti to, da primerja petkove protestnike s fašisti in nacisti. Zakaj mu sploh kdorkoli da prostor v etru.

Deja vu se dogaja vedno znova. Vse bolj imam občutek, da se je tem na ablasti tako poslabšalo stanje, da se sploh več ne zavedajo, da je vse kar naredijo, povedo, inscenirajo že bilo videno. Da je vse predvidljivo in pozorno. Tudi včerajšnji nastop Hojsa v Odmevih je bil točno to – preusmerjanje krivde na tiste, ki so mu trn v peti. Laž je pač nesmrtna duša SdSovcev in v tej maniri je primerjal Hojs petkove protestnike s fašisti in nacisti. Verjetno mu mama ni razložila pomena teh besed in sedaj se sramoti s tem pred javnostjo.

To, da se ravno takrat, ko se pripravljajo veliki protesti – in slučajno to ni v petek, ampak v četrtek in sredo, ne postavi nobenih orgaj na Trg republike, predvsem pa se ne pripelje “želvakov” in vseh policijskih postaj v Sloveniji, ni naključje. Tudi ni naključje, da so policisti kolateralna škoda in jih Hojs mirne duše žrtvuje je povsem prozorno. Tudi to, da Hojs že par minut po začetku huliganstva obtoži petkove protestnike je jasno, da ima velike težave s tem in da mora nujno preusmeriti pozornost na vedno vsega krive petkove protestnike.

Seveda je ablast izkoristilo to priložnost, ki se jim je ponudila in sprejela odlok, ki zahteva izpolnjevanje pogoja PCT, če se na protestu druži več kot 50 oseb. V tem grmu tiči zajec in to je bila njihova pobožna želja. Če med mirne protestnike, ki zagovarjajo svoje “pravice” spustiš hordo zamaskiranih huliganov z baklami (kje se sploh kupijo bakle) in se začnejo neredi, potem je jasno, da je dogodek insceniran. In to, da policist s solzivcem poškropi fotoreporterja Toneta Stojka, ki je bil na prvih linijah v času osamosvojitvene vojne, je povsem jasno, da ne gre zgolj za nedolžne stvari, ampak za prekomerno uporabo solzivca in še en dokaz, da so policisti zgolj kolateralne žrtve.

Ob petkih, ko je manj protestnikov, je veliko več policistov povsod. Ja, ni naključij. In na koncu še preprosto vprašanje – zakaj hudiča bi kdorkoli v studio vabil ministra, ki je odstopil, da primerja petkove protestnike s fašisti in nacisti. Kar Peter govori o Pavlupove o Petru več kakor o Pavlu

p.s.: ker sem udeleženec petkovih protestov – pričakujem, da se mi Hojs opraviči, ker me primerja v svinjo, fašistom in nacistom. In verjetno nisem edini, ki ni nič od tega. Mama mora biti ponosna na Hojsa!

Ales Hojs

Komentarji so zaprti.