Red Five Point Stars so band iz Trbovelj, ki je nastal daljnega leta 1998. Del mojega odraščanja. Del mene. In ko sem pred tednom dni izvedel, da imajo koncert na skate contestu v novo odprtem skate parku Ledenica v Trbovljah, sem se odločil, da jih grem poslušati. Glede na to, da zadnje leto nisem bil na koncertih, sem vesel, da sem se spravil iz “kokona” in šel v Trbovlje.

V Trbovljah imajo nov skate park Ledenica. Sicer precej napačnih odločitev pri tem – ena izmed njih je, da se v parku ne smejo udejstvovati mlajši od 8 let (na poganjavčkih, rolkah ali skirojih) in ta me je precej zmotila. Namesto, da bi imeli “time slote”, kjer bi bilo dovoljena ena dejavnost ali pa kjer bi bile dovoljene dejavnosti glede na starost. Sam povsem razumem, da 8 letniki ne morejo biti na poligonu, ko starejši skejtajo, ampak lahko bi se te težave lotili drugače, predvsem pa vnaprej. Ampak to na stran.

Lepo je po vsem času priti v Trbovlje, srečati ljudi, ki jih nisem srečal že celo večnost, se z njimi pogovarjati in obujati spomine. Predvsem pa je pri vsem tem lepo, da kljub temu, da se časi spreminjajo, dobri ljudje še vedno ostajajo dobri, predvsem pa je ta družba s katero sem preživljal mladost ostala še vedno mlada in skoraj takšna kot se je spominjam izpred mnogo let. Par gubic več, par las manj, vendar še vedno z enako voljo do moči.

Kljub temu, da nisem navajen koncertov in da se kraj Ledenica ne imenuje zastonj tako – okoli 14 stopinj je bilo ob 23. uri, ko so morali RFPS zaključiti s koncertom, kajti veljajo odloki, ki to zapovedujejo. Ampak ja, RFPS so me s svojo energično glasbo spravili v nek drug čas, predvsem pa v neko drugo obdobje, ki je bilo brezskrbno, predvsem pa ki je bilo precej noro.

Upam, da se čim prej vrnemo v normalnost in bodo koncerti postali nova normalnost in bomo ljudje končno spet lahko začeli uživati in se tudi sprostili. Malce čudno je, ko te redarji začnejo preganjati iz parka ob 23:05, ko bi se lahko izmenjalo še toliko več zgodb. Ampak je, kar je.

Spodnje fotografije je posnel Milan Tarlač in naj ostanejo za zgodovino tudi na mojem blogu