Včeraj sem zvečer preklapljal med TV programi in naletel na zanimiv podatek. Vlada je od začetka svojega vladanja sprejela že preko 2700 odlokov in posledično so zaradi tega sprejeli kup ukrepov, ki jih je tudi že ustavno sodišče “sesulo”. S tem je aktualna ablast pokazala kako si oni predstavljajo demokracijo. Posege v človekove pravice bi morali urejati z zakoni in ne z odloki, je opozorila Nataša Pirc Musar.

Ne, niste vi shizofreni, če ne veste kateri ukrepi veljajo danes, čeprav ste jih včeraj natančno preučili. Zakaj? Ker od včeraj na danes so se zagotovo že spremenili in če vam Uradni list ni prvo “čtivo” dneva, ni hudič, da verjetno niste več na “tekočem” z ukrepi, ki so posledica sprejetih odlokov ablasti.

Normalne vlade poskrbijo za zakone, naša ablast poskrbi za odloke. Za tiste odloke, ki jih čez čas ustavno sodišče zavrne, saj niso v skladu z ustavo RS, vendar za ablastnike je to še najmanjši problem. Oni se pač ne dajo in v vmesnem času sprejmejo že nešteto drugih odlokov, ki posegajo v človekove pravice, vendar se oni požvižgajo na vse skupaj. Demokracija po SdSovsko je to oz. to je neka druga demokracija kot tista, ki smo si jo zaželeli ob odhodu iz Jugoslavije.

Vendar, ker se Janez zaveda, da je to njegova zadnja možnost za vladanje, si niti slučajno ne bo dovolil, da mu kdo to priložnost vzame oz. ne bo dal možnosti, da ne bo uničil vsega v Sloveniji. Vsega, kar do sedaj še ni uničil. Povsem pričakovano in posvem jasno že od prvih pogovorov z Desusom in SMCjem, ki sta tako izdala svoje volivce (in to se kaže tudi na javnomnenjskih anketah), da je bila to njegova naječja želja in tudi zadnja možnost da vodi državo in jo pahne v prepad.

Zaenkrat mu kaže zelo dobro. Še posebej, ker je okoli sebe nabral samo “crème de la crème” politike, ki se trudijo Slovenijo pustiti naslednikom v čim slabšem stanju, da bodo lahko zopet iz opozicije “sekali” po vseh, ki bodo prišli na ablast. Predvidljivi so, predvsem pa povsem prozorni.

Kljub temu, da sem za cepljenje, pa so določene stvari, ki se ne bi smele dogajati v Sloveniji, saj gre za ogromen poseg v človekove pravice. In namesto odlokov bi vlada morala poskrbeti za zakone, ki bi omogočali sprejemanje ukrepov – ampak, ker nimajo več niti večine in takšni zakoni ne bi šli skozi, se oni odločajo za vladanje z odloki.

Čas je, da gre tale ablast na smetišče zgodovine in tak za vedno ostane!