Vlada pada. Oz. z drugimi besedami – včeraj je postalo jasno zakaj vlada vlada z odloki in ne z zakoni. Ker nimajo večine in ker njihovih “mimosunkov” ne podpirajo večina poslancev, kar posledično pomeni, da ne morejo po “demokratični” obravnavi spraviti zakonov skozi proceduro in posledično se raje odločajo za vladanje z odloki. Včerajšnje glasovanje je bilo krepka zaušnica za ablast in njene priseske, ki bodo že na prvih volitvah odleteli iz parlamenta kolikor so dolgi in široki.

Ker ablast motijo protestniki, je želela po svoje urediti to področje. Kazen od 500 do 1000 evrov za žaljenje politika bi bil hud precedenes, še posebej, ker politiki lahko državljane mirno zmerjajo s svinjami, levimi fašisti, predvsem pa v “duhu svobode govora” prestopajo meje normalne komunikacije. Ja, tako si nekateri predstavljajo demokracijo – tisti, ki so jih najbolj polna usta demokracije in svobode govora. Pri tem pozabljajo, da so ljudje dobili največ praktičnih primerov prav iz njihovih ust in njihovega zmerjanja vseh drugače mislečih.

Kaj se je torej dogajalo včeraj v parlamentu?  43 poslancev je glasovalo za novelo zakona o varstvu javnega reda in miru, proti pa jih je bilo 44. Tako je padel predlog koalicije in s tem so se “ornk osmešili”, saj je evidentno, da nimajo več večine v parlamentu in da tako ne gre več naprej.

Novelo so pričakovano podprli v strankah SDS, NSi, SMC, SNS. Prav tako je glas za prispeval Robert Polnar iz Desusa in Ferenc Horváth kot poslanec narodnosti. Proti neumnemu predlogu, ki bi uvedel nazaj “133. člen” pa so bili v strankah LMŠ, SD, Levici, SAB, NeP poslanca Ivan Hršak in Branko Simonovič iz Desusa, medtem ko se je poslanec Felice Žiža vzdržal.

Seveda je bila jeza na desni strani ogromna in zaušnica bo še precej časa skelela! Ampak so se hitro odzvali v svojem slogu in s svojim hujskaštvom, kjer so za vse vedno krivi drugi, nikoli pa oni sami in njihova lastna aroganca in neposobnost. Seveda ni šlo brez omemb levega fašizma in pravljic o tem kaj vse se bo dogajalo na ulicah.

Po eni strani povsem razumem ablastnike. Tudi mene bi bilo strah ulice, če bi leto in pol vladal z odloki, mimo ustave, mimo vsega normalnega. In seveda bi me bilo strah, če bi ljudi zmerjal s svinjami, fašisti … Nekoč se bo to vse vrnilo kot bumerang in ti ljudje imajo omejen rok trajanja v parlamentu.

Me prav zanima kako se je Periču sprehajati po domačem kraju, kjer mu večina njegovih bivših volivcev globoko zameri kolaboracijo s SdSovci!

Kmalu bodo volitve in potem bo tudi pri trenutnih ablastnikih prišla streznitev. Ampak do takrat se bodo trudili, da uničijo vse, kar se uničiti da in zajebejo vse, kar še niso – iskreno rečeno, ostalo jim je še zelo malo manevrskega prostora, predvsem pa bomo njihov “zapitek” plačevali še neskončno let.

parlament
Glasovanje foto: Primož Siter