Zadnje čase je veliko govora o Janši in Dimniku. No, včeraj se je odločil, da se bo sedaj njegov priimek povezoval z dimnikom, saj je Janez Janša splezal na trboveljski dimnik, ki je najvišji dimnik v Evropi. Je bil namen plezanja na trbousk raufnk, da se priimek Janša ne povezuje več z Dimnikom ampak z dimnikom?

Sem iz Zasavja. Dedek je bil knap. Pa vendar priznam, da nikoli še nisem slišal, da bi bila tradicija knapov plezanje po raufnkih. No, pri Janezu seveda to ni nič nenavadnega, predvsem pa novega. On spreminja stvari kot se mu zazdijo. In če Janez tvitne, da je bilo plezanje po raufnkih tradicija, potem to drži, kajne? Knapi so imeli čas, da so poleg dela v jami plezali na raufnk, kajne?

Sicer bi pričakoval, da bo šel v jamo in lastnoročno izkopal koulm, da ga bo dovolj za njegov uspešni projekt TEŠ6, ampak tam ne bi bilo te pozornosti kot je tole z dimnikom. Še najboljše bi bilo, če bi vsi mediji objavljali plezanje na raufnk in ne plezanje na dimnik. Ampak očitno ima Janez res rad “Dimnike”.

Bolj zanimivo je, da sta pred manj kot 14-dnevi dva Madžara poskusila z nočnim plezanjem na raufnk, ampak ker imajo nadzorne sisteme so se prižgale luči in eden izmed njiju je padel 4 metre globoko. Na srečo brez resni posledic, ampak tale vzpon Janeza bo zagotovo vzpodbudil še koga, da gre po “njegovi poti”.

Aja. Ker je Janez prišel v Zasavje, so tudi na raufnk privezali ogromno slovensko zastavo. Kot v dobrih starih časih Josipa Broza Tita, kajne?

 

janez jansa bozo dimnik 1