osel nijz city connect osel nijz city connect

Mateja Logar / odločitev za ukrep PC je nastal na pobudo vlade, ne strokovne skupine

Sedaj je končno jasno, kar je bilo vsem jasno že ves čas. Stroka ne odloča o ničemer v povezavi s Covid-19. O vseh ukrepih in odlokih odloča samo še politika, vsaj tako lahko sklepamo po besedah Mateje Logar, ki je glede uvedbe pogoja PC za javno upravo izjavila: “Odločitev za ukrep PC-ja v javni upravi je nastala na pobudo vlade.

Vsakomur v Sloveniji je jasno, da stroka že od začetka nima besede pri ukrepih. Tisti, ki bi morali odločati, so bili odstranjeni in namesto njih so na “mesta za odločanje” prišli Kreki, Beovičeve, Logarjeve. Ki pa so bili bolj ali manj samo statisti pri vseh teh odlokih in ukrepih. Posledično je jasno, da je krivda za vse napačne odločitve na strani politike – oz. konkretno ablasti, ki jo sestavljajo SdS, NSi, SMC, Desus in SNS. To so pravi krivci za razmere in za številne mrtve v 1. in 2. valu.

Glede na to, da naj bi pogoj PC veljal za javno upravo že od petka naprej, bo Ustavno sodišče v četrtek o tem odločalo prednostno in niti najmanj ne dvomim, da bo ta predlog odletel na smetišče zgodovine, saj bo Ustavno sodišče po logiki zadržalo izvajanje tega odloka.

Ker se bližajo volitve je prav, da si že sedaj zapomnimo kdo je bil tisti, ki je sprejemal odloke. Da stroka ni sodelovala pri njih. In da je veliko mrtvih  zaradi Covid-19 zgolj in samo posledica nestrokovnih odločitev ablasti, ki bo morala enkrat tudi plačati račun za vse to kar se je dogajalo v Sloveniji v zadnjem letu in pol.

osel nijz city connect