Včeraj se je okoli 20. ure v Ljubljani razbesnelo neurje z nalivi. Posledično so bile neprevozne ceste po Ljubljani, zalivalo je kleti in meteorna voda je v garažah povzročila ogromno škodo na vozilih, ki so ostala poplavljena. Sirene so v Ljubljani tulile celo noč in kapo dol vsem gasilcem, ki so sodelovali pri odpravi posledic neurja in reševali kar se je rešiti dalo.

To, da ob vsakem malce večjem nalivu podvozi v Ljubljani postanejo zbirališče voda je vsakomur jasno. Ceste postanejo neprevozne in nekateri voznik ostanejo ujeti v sami vodi. Tudi včeraj se je zgodilo to.

Ogromna količina dežja, ki je padla v kratkem času je zopet blokirala promet v Ljubljani, vendar me ob tem čudi nekaj drugega – ne dolgo nazaj so obnavljali del Dunajske ceste pri Delu, kjer je tudi podvoz, ki vedno povzroča težave – pa očitno niso rešili te težave, ki bi morala biti prva na vrsti, kajti zaradi tega podvoza je blokiran velik del prometa v Ljubljani.

Zalilo je železniško postajo v Ljubljani, zalilo je garažno hišo v Situli, zalite so bile tudi ostale garaže v Ljubljani in vozila, ki so se nahajala v njih so obstala v vodi. Škoda je ogromna in upam, da tole strezni odločevalce, ki postavljajo pravila o gradnji, predvsem pa se bo stroka oglasila in začela iskati rešitve za takšne težave.

Dejstvo je, da bo čedalje več takšnih neurij in posledično je potrebno spremeniti pravila oz. odloke, ki urejajo to področje, saj bomo v nasprotnem primeru se lahko po Ljubljani vozili zgolj s čolni, saj bodo ceste pač neprevozne, kljub temu, da so jih pred par tedni na novo urejali, ampak očitno niso pomislili, da bo padel lahko tudi “ornk” dež.

Glede na to, da so gasilci celo noč praznili garaže in kleti polne vode – kapo dol vsem tem dekletom in fantom, ki to delajo prostovoljno. Me zanima koliko vojakov je sodelovalo včeraj zvečer pri odpravljanju posledic neurja na območju Ljubljane.

poplave
foto: Lenart