Zdravstvu smo namenili več kot 2 milijardi €, od tega kar 760 milijonov € za UKC Ljubljana in UKC Maribor, je tvitnila Stranka SdS. Očitno je šel ta denar iz njihovih lastnih žepov in iz žepov njihovih podpornikov, ki na račun donacij stranki dobivajo mesta nadzornikov DUTBja in ostalih družb v Sloveniji.

To, da so SdSovci izgubili stik z realnostjo je vsakomur jasno. To, da si predstavljajo, da je stranka enako država je tudi vsakomur jasno. In da se hvalijo z neuresničenimi projekti – kot je ta investicija 2 milijardi evrov v zdravstvo je tudi povsem jasno. V drobnem tisku namreč bi morali pisati, da bodo toliko denarja za zdravstvo namenili v naslednjih 10 letih.

Še eno stvar bi morali dodati v drobni tisk – da bomo ta denar dali davkoplačevalci in ne stranka SdS, da dejstva, da se bodo morale naslednje vlade ukvarjati z vsem tem “stran metanjem” denarja v zadnjih izdihljajih ta ablasti je tudi verjetno vsakomur že jasno.

Ko si stranka predstavlja, da je država in da so oni tisti, ki dajejo denar, bi morali zvoniti zvonovi povsod. Ne, stranka ni država. In stranka ne daje denarja. Denar dajemo davkoplačevalci in na volitvah izbiramo predstavnike. To, da sta SMC  in Desus prestopila na stran SdSovcev in tako nategnila večino svojih volivcev se bo itak pokazalo na naslednjih volitvah.

Dejstvo je, da so nategnili narod in posledično je Janez dobil v roke škarje in kako priročno – tudi Covid-19, da lahko vlada z odloki in mimo zakonov in posledično vsak dan bolj in bolj zapufa državljane, ki bomo naslednjih par mandatov odplačevali te velikopotezne obljube trenutne ablasti.

Pri vsem tem ne smemo pozabiti, da je šla skoraj 1.000.000.000 evrov za dodatke zdravnikom za delo, ki ga že tako opravljajo, vendar ljudje nismo prišli do svojih pregledov in operacij. To je ta najboljša ablast, ki je delila denar naokoli in si tako kupovala mir.

Vse bolj imam občutek, da bo Janez pred volitvami moral zamenjati državljane, saj mu le ti povzročajo preglavice in težave. On potrebuje ovce, ki mu sledijo in verjamejo v vsako njegovo laž in pravljico.

sds zdravstu namenila 2 milijardi