Včeraj sta vlada in minister Koritnik dobila krepko zaušnico. Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje PC ukrepa za državno upravo. Ob tem je potrebno poudariti, da ustavni sodniki sploh še niso odločali o sami vsebini. V normalni demokraciji bi pričakoval odstop ministra Koritnika, prav tako pa tudi odstop celotne vlade, ki je “pripravila” ta ukrep. Ampak hej, v Sloveniji smo. Poslanec je odstopil zaradi ukradenega sendviča, zakaj bi ablast odstopila zaradi neustavnih odlokov, kajne?

Ustavno sodišče je s sedmimi glasovi za in dvema proti zadržalo določbo o izvajanju ukrepa PC za državno upravo. Kot se je preteklih dneh izkazalo, to ni bil predlog stroke, ampak predlog politike, ki se ima za stroko. Tale zaušnica je bila močna in niti najmanj ne dvomim, da bo falanga Janša in Hojs v kratkem pripravila še kakšen nov odlok, ki bo kaznoval neposlušen narod, ki se noče cepiti po njihovih navodilih.

Da bo jasno kako si Janez predstavlja demokacijo je dovolj njegov tvit na to temo: Za vsakega, ki bo v v prihodnje za posledicami okužbe s #Covid19 zbolel ali umrl – zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva, nosi soodgovornost večina na @UstavnoSodisce, ki bolj varuje lik JBTita kot zdravje Slovencev.

Da, to je ta vodja, ki s prstom kaže vedno na druge. Ampak po preprosti logiki sklepanja je torej Janez Janša in njegova ablast kriva za 4561 mrtvih zaradi posledic Covid-19. Saj gre za to, kajne? Da je priznal, da je krivec sam za situacijo v kateri je Slovenija.

Kot sem že uvodoma zapisal. V normalni demokraciji bi ablast, ki nima podpore naroda odstopila. Odstopila bi tudi, ko bi ji ustavno sodišče dokazalo, da ne deluje v skladu z ustavo, da vlada z odloki, ker ni sposobna vladati z zakoni in da smo državljani kolateralna škoda te ablasti, ki smo tukaj zgolj in samo za to, da nas kaznujejo.

Komaj čakam, da bodo ustavni sodniki odločali tudi o vsebini spornega odloka o izvajanju ukrepa PC v javni upravi, da še enkrat dobi ablast zaušnico. Ja, tole je bilo zagotovo boleče včeraj in verjamem, da nas v naslednjih dneh čakajo novi in novi ukrepi, ki sicer ne bodo reševali ničesar, bodo pa kaznovali neposlušno ljudstvo, ki verjame, da je ustava za to, da se jo držimo. Očitno temu ni tako!

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane