Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju Nasprotniki cepljenja na Facebooku in njihova argumentacija nasprotovanja cepljenju

Več kot 250 mladoletnikov cepili z vektorskimi cepivi, ki so registrirani za uporabo pri odraslih / je Poklukar že odstopil?

Precepljenost v Sloveniji je v riti. Tako v riti kot je ta ablast.Priznam, da me ne čudi več, da je vse več ljudi, ki se ne želijo cepiti, ob informacijah, ki vsak dan pridejo v javnost. Tudi podatek, da so več kot 250 mladoletnikov cepili z vektorskima cepivoma Janssen in AstraZenece, ki so registrirani za uporabo pri odraslih je zgolj in samo odraz dogajanja v Sloveniji v zadnjem letu in pol.

Seveda sedaj ministrstvo za zdravje zahteva izredni strokovni nadzor zaradi tega, ampak hudiča, a ne bi takšne stvari vnaprej onemogočili, da sploh pride do tega? Ali ne bi bilo logično, da do takšnih primerov sploh ne more priti?

No, seveda je jasno zakaj je prišlo do tega. Ljudje so lahko sami izbirali cepivo in ablasti se je šlo, da se čim več ljudi cepi, kar je pripepljalo do tega, da se je večina odločila za cepivo Janssen, ki je omogočal pridobitev Covid passa že takoj po cepljenju. Ker je vlada sprejela to, je tudi kriva za to situacijo v kateri se nahajamo in to, da so z vektorskimi cepivi, ki so registrirani za uporabo pri odraslih, cepili mladoletnike je zločin in od ministra za zdravje bi pričakoval da takoj odstopi!

Torej, kdaj bo minister za zdravje odstopil in prevzel odgovornost za to?