Kako veš, da je vladne riti strah protestov? Ko se nenadoma odločijo, da bodo jutri zabarikadirale Ljubljano in zaprle mnoge ulice v Ljubljani. Sicer povsem pričakovan manever, ki se ne uporablja pogosto, ampak za to ablast nič novega in presenetljivega. Seveda še niso sporočili kaj vse bo zaprto, ampak saj to je jasno, kajne? Verjetno bodo najprej zaprli vse skupaj, šele potem pa to skomunicirali.

Ablast je očitno prestrašena, da se je odločila, da zabarikarida Ljubljano in Brdo pri Kranju in to stori z danes na jutri, da se ne bi kdo odločil, da bi že danes protestiral. Priznam, prozorni so. In sram jih je lahko. Sram, da morajo zapirati ulice pred ljudmi, predvsem pa da se morajo zapirati v objekte, ker jih ljudje več ne prenašajo in jim je to zelo jasno.

Tako, da nikar ne bodite jutri presenečeni, če ne boste mogli z avtom do službe, ali pa če ne boste mogli peš tja kamor ste se namenili. Vlada nam bo pač omejila gibanje – tako kot je storila že lansko leto v času Covid-19. Takrat smo bili zaprti v lastne občine, tokrat pa bodo omejili gibanje v Ljubljani in na Brdu pri Kranju.

Sram jih je lahko! Zelo sram.

protesti 28 maj 2021 ljubljana 5