policijsko vozilo proti protestnikom 1 policijsko vozilo proti protestnikom 1

Kdaj je policija kupila “zombie apokalipsa” vozilo in zakaj tega nisem nikjer zasledil / je to hojsev “little tank”

Torkovi, sredini in četrtkovi protesti niso “my cup of tea”. Vendar sem se včeraj znašel v mestu v tistem času, ko so se odvijali. Ko sem šel mimo “vladne palače” sem zagledal policijsko vozilo, ki ga do sedaj še nisem nikjer zasledil in za katerega nisem nikjer videl “javnega naročila”. Stalo je pred “vladno palačo” in priznam, je impozantno. Tako, da so se celo robocopi slikali z njim. Verjetno gre za hojsev “little tank” (za vse tiste, ki niste gledali serije ‘Allo ‘Allo v kateri je bil Gruber’s Little Tank).

Kasneje je bilo to vozilo na ulicah Ljubljane. S svojo zaščitno ograjo spredaj, ki se po potrebi lahko razširi je delovalo kot vozilo iz filma Mad Max ali pa vozilo, ki bi ga uporabil za “zombi apokalipso”.

Očitno gre novo vozilo, ki ga je Hojs nabavil za zaščito pred državljani, ki si upajo na ulicah protestirati. Gre za vozilo, ki prežene strah v kosti, pa tudi za vozilo pred katerim se vsak fotografira.

Mene pa zanima cena tega vozila? Kdaj je bilo nabavljeno, predvsem pa kdo je požegnal nakup tega vozila in kakšen je bil izgovor? Pri Toninu vemo, da je bilo potrebno nabavi težka vozila za misije v Afganistanu – ampak niti najmanj ne dvomim, da ne bodo takšna vozila prišla prav tudi v Sloveniji, ki bo vojska dobila pooblastila in bo šla na narod, ki bo protestiral.

Komentarji so zaprti.