IMG 6458 IMG 6458

Branko Grims v oddaji Tarča z barvnimi printi / ali volivci SdSa razumejo samo pravljice v slikah

Včerajšnja Tarča je zopet postregla z “vrhunskima” gostoma. Olaj in Grims sta zastopala barve ablasti in že po par minutah pokazal vso svojo retoriko, ki sta jo mirno gonila do konca oddaje. No, Branko Grims niti tokrat ni razočaral, saj je prišel v studio s kopico barvnih printov, ki jih je potem celo oddajo uporabljal kot dokaz za svoje pravljice. Ob tem se mi zastavlja preprosto vprašanje – ali volivci SdSa razumejo samo pravljice v slikah in se zato Grims vedno opremi z njimi?

To, da policija postaja političina policija je postalo že vsem jasno. So zgolj in samo orodje v rokah ablasti in zaupanje v policijo je v zadnjem letu strmo padlo. O tem priča že pogovor z enim od policistov na torkovem protestu, ki je izjavil: “Če bi se še enkrat odločal kaj bom počel v življenju, nikoli več ne bi niti pomislil, da bi bil policist. Tako pa moram plačevati kredite in biti tukaj in poslušati očitke, ki bi morali leteti na odgovorne za vse to.”

Sicer mi takrat ta stavek ni zvenel nič posebnega, vendar ko sem včeraj poslušal Olaja in Grimsa pa so njegove besede dobile povsem drugačen pomen.

To, da dva “predstavnika” ablasti nista sposobna spraviti skupaj niti enega normalnega odgovora mi je sicer povsem jasno, ampak Olaj je vsak stavek začel z besedami – zahvaljujem se policiji. Grims pa je vsak svoj stavek začel – krive so stranke KULa.

Ja, to je ta domet predstavnikov ablasti, ki pridejo v studio in potem kažejo barvne printe, ki naj bi služili kot dokazi. Sicer ne vem česa, ampak Grims je tudi zanikal podnebne spremembe, tako da je povsem jasno o čem je govora, kajne?

Ko je Matjaž Nemec vprašal Olaja, če je res, da je bil ukaz za uporabo “vsega nad protestniki” res prišel že ob 15:30 uri pa se je začela protiofenziva z Olajeve strani in poskus sanacije škode. Sicer ga ni nihče poslušal in slišal, ko je ponavljal mantro, da se zahvaljuje policistom, vendar ko je zahteval, da se Nemec opraviči za neizrečene besede je bilo vsakomur jasno, da nista z Grimsom prišla v oddajo za pogovor, ampak zgolj in samo preusmerjanje pozornosti. Ampak jima ni uspelo.

Še posebej ne Grimsu, ki zamenjuje sredine in petkove proteste in je poskusal spinati, pa vendar mu to ni uspelo, saj Goraz Kovačič ni izjavil, da so petkovi protesti apolitični, ampak sredini. Ampak za SdSovce je to nepomembno in je prav žalostno kako poskušajo izkoristiti vsako bilko, da bi se rešili, pa se še dodatno ustrelijo v koleno.

“Kaj pa tiste mamice” je včeraj postal novi “ljudje so umirali”. Olaj in Grims sta poskušala vso krivdo za vse dogajanje preleviti na protestnike. Ko pa je prišlo do dejstva, da so nastradali otroci, starejši ljudje, predvsem pa stanovalci Ljubljane, ker je policija uporabila prekomerno silo – oz. solzivec in vodni top nad mirnimi protestniki, je bil poskus spina Grimsa še bolj smešen. Ko kriviš protestnike za nekaj kar je storila policija, pa se ujameš v lastno zanko in potem ponavljaš mantro o mamicah, kateri še sam ne verjameš – postane to prikaz dometa Grimsa. V oddaji je bil zgolj za preusmerjanje pozornosti, ker Olaj pač tega ni sposoben in se je zaletaval kot bik v nova vrata, čeprav so bila ta vrata jeklena.

Žalostno je, kdo odloča o usodi državljanov v Sloveniji. Še bolj žalostno pa je, da so ti ljudje ponosni na to, da nad nič krive državljane mečejo solzivec in uporabljajo vodne topove. In SdSovci, nalijte si končno čistega vina – zgolj vi in vaša ablast je kriva za stanje v državi, pa se lahko še tako trudite s spinanjem, da je za vse kriv levi pol. Nihče več vam ne verjame, kar kažejo tudi javnomnenjske ankete in predvsem odzivi ljudi. Mogoče pa je čas, da odidete in se za vekomaj poslovite. Kajti nesposobni ste voditi klet, kaj šele državo.

IMG 6458
IMG 6458
  1. Vrag je odnesel šalo, ablast s svojim maršalom twittom na čelu je popolnoma izgubila kompas in v paniki in obupu se poslužuje vsega, kar jim pade na pamet…

  2. Moras razumet, da so SDSovci mentalno na nivoju slikanic, zato je ta bizgec opletal s slikami.

Komentarji so zaprti.