Včeraj je vlada na dopisni seji sprejema odlok o spremebi odloka. To je realnost “demokracije” v letu 2021, ko ablast države ne upravlja z zakoni ampak odloki, ker nima zadostne podpore v parlamentu in ker le tako lahko uresničuje svojo agendo – razsuti Slovenijo na prafaktorje in za seboj pustiti pogorišče, prazne kašče, predvsem pa razklan narod, ki ima vsega dovolj – ne v materialnem smislu, da ne bo pomote.

Janez Janša vsak dan uresničuje svoje sanje. Z žalitvami novinarjem, z žalitvami prebivalcev Slovenije, v teh dneh se je spravil na žaljenje EU poslancev in ministrov iz držav EU. To je njegov modus operandi. Na srečo vlada Janeza ne uživa podpore med državljani, tako da je jasno, da bo poskušal do konca mandata vladati z odloki in narediti čim več škode.

Situacija je celo tako bizarna, da številni njegovi podrepniki, ki so mu dolgo časa stali ob strani in zagovarjali vsako njegovo besedo in dejanje – se vse bolj distancirajo od njega in končno razumejo njegovo bistvo, ki je povsem preprosto. Razdvajanje in ustvarjanje kriznih razmer, kjer lahko potem samopašno vlada in ustrahuje državljane.

V letu in pol si je pač uspel pokoriti vse institucije in jih politiziral, pri STA mu recimo ni uspelo, zato so že leto dni na nakovalu, nad katerim meč drži Uroš Urbanija, ki je samo izvrševalec ukazov. Sedaj harajo po nacionalni televiziji in so že začeli s spremembami programa – več bo zabavnih oddaj, manj informativnih – manj kot narod ve kaj se dogaja v Sloveniji, bolj je Janez srečen. In če temu narodu serviraš še “pravilne” informacije – potem je to za desnico uravnoteženo poročanje.

Žalostno pri vsem tem je videti vlogo precednika, ki namesto, da bi se ukvarjal z razmerami v Sloveniji, raje “fejmič fotke” dela za Instagram. Na srečo se tudi njemu kmalu izteče mandat in bo pristal na smetišču posmeha za vekomaj. Očitno se dobro počuti kot pajac v senci Janeza.

Bogi je tale precednik in definitivno potrebujemo institut odpoklica predsednika in odpoklic premierja. V tem trenutku bi bilo potrebno odpoklicati oba in rešiti situacijo v Sloveniji, ki vse bolj spominja na domobrance in partizane. In ni težko razumeti kdo je na kateri strani, predvsem pa kakšne interese ima kdo v tej zgodbi. Sedaj postaja vse bolj jasno zakaj se Janez že 30 let trudi spreminjati zgodovino – pa mu na srečo to ne uspeva, mi je pa smešno, da je postal že tako predvidljiv, da je vsak njegov tvit dejansko zgolj vreden posmeha.

Me zanima kaj se bo zgodilo z ljudmi na ablasti po volitvah. V katero luknjo se bodo skrili in kako jih bo gledal narod v trgovinah in na ulicah. Po vsej tej škodi, ki so jo storili generacijam, tole ne bo prijetno soočenje z davkoplačevalci. Ampak ker je do volitev še nekaj časa, ima Janez čas, da v tem času zamenja narod, da bo lahko vladal “srečno in veselo” do konca svojih dni.

Je vlado strah protestov