Dnevnik je danes objavil precej zanimivo informacijo glede odgovornosti za spremembo predpisov glede cepljenja s cepivom Janssen. Za to naj bi bila odgovorna ekipa ministra Janeza Poklukarja, saj je mimo stroke spremenila pogoje in s tem povzročila smrt Katje. Bo Janez Poklukat odgovarjal za to, ali pa pač se bo tudi to “pometlo” pod preprogo, kot se pomete vse drugo!

Dnevnik je na podlagi zahteve po dostopu do informacij javnega značaja prišel do zapisnika seje, kjer so sprejeli Poklukarjev predlog, da se Janssenovem cepivu omogoči prednost pred cepivi, ki se odmerjajo dvakratno.

S tem so bile potrjene tudi izjave Mateje Logar in Bojane Beovič, da stroka s sprejetjem tega odloka ni imela nobene povezave in posledično je bila to odločitev samega ministra.

Na koncu Dnevnik predstavi še imena, ki so sodelovala pri tem odloku:

  • Janez Poklukar, minister za zdravje
  • Alenka Forte, Franc Vindišar, Robert Cugelj, državni sekretarji
  • Bogdan Tušar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za razvoj zdravstvenega sistema

Seveda me zanima, če bodo ti ljudje odgovarjali za smrt iz malomarnosti ali pa za naklepen umor. Glede na to, da so to SdS kadri, pa se bojim, da se jim ne bo nič zgodilo – saj bodo vztrajno ponavljali, da so “ljudje umirali” in da je bil ta odlok posledično namenjen reševanju življenj.

Žalostno je, da minister Poklukar in vsi zgoraj omenjeni še niso odstopili. Ampak v tem se vidi, da so to kader SdSa, ki kljub temu, da se jim dokaže, da so oni sprejeli odločitev, da še vedno niti ne razmišljajo o odstopu in sprejetju odgovornosti za smrt!

cepljenje