vizjak petan terme catez vizjak petan terme catez

Pokliči ministra Vizjaka za izogib plačevanju davkov / “glupo” je, da bi firma plačevala davek državi

Včeraj je Pop Tv objavil posnetek pogovora med ministrom Vizjakom in “tajkunom” Bojanom Petanom glede Term Čatež. V pogovoru je povsem razločno takratni in sedanji minister Vizjak svetoval Petanu, da naj ne plačuje davkov v Sloveniji in mu tudi povedal način kako naj to izvede Prav tako mu je Vizjak ponujal sodelovanje države in nadzornega sveta, če pristane na njegove pogoje. Je to modus operandi SdSovcev, ko so na ablasti?

Pisalo se je leto 2007. Na ablasti so bili SdSovci in Andrej Vizjak je bil minister. Takrat se je Janez lotil vojne s “tajkuni”. No, očitno ni šlo za vojno, vsaj po posnetku Vizjaka in Petana bi lahko preprosto sklepali, da so ustvarili tajkune za to, da so imeli koristi od tega.

Sam sem sicer pričakoval, da so bili “tajkuni” in ablast na nasprotnih bregovih, ampak očitno je šlo za povezane posle, kjer so skupaj sodelovali in zgolj ustvarjali lažno predstavo za državljane, ki smo bili pač zgolj kolateralna škoda in orodje, ki se ga je dalo uporabiti.

V primeru iz posnetka gre za 30 milijonov evrov davka. Ampak besede Vizjaka so bile: Jaz ne vem, zakaj bi denar metal stran za tako bedasto stvar. Daj mi ti povej. Meni je to totalno nelogično. Da bi ta denar od Term Čatež, ne vem koliko milijonov, da boš plačal davke. Kučišu sem enkrat povedal, pa kot da me ne sliši.

In potem nas kozmična sila vrže v let0 2021. Andrej Vizjak je zopet minister, ki je slučajno kupil Petrolove delnice pred tem, ko so deregulirali cene goriv. Slučajno dobi v tem primeru povsem nov pomen, kajne? In verjetno ni tale zgodba s Petanom edina zgodba, ki bi prikazala vzajemno delovanje “tajkunov” in “borcev proti tajkunom”. V končni fazi gre le za naš denar in zakaj hudiča, bi se kdorkoli sekiral za to, kajne?

V vsaki normalni državi bi minister v isti sekundi odstopil, saj tole napeljevanje na “krajo države” z izogibanjem plačevanja davkov ne “pritiče” ministru in gre za korupcijo – to, da minister ob izogibanju davkov obljublja tudi vpliv na nadzorni svet je očitno zgolj eden izmed pokazateljev modusa operandi SdSovcev. Ja, narobe je. Vse je narobe s tem in žalostno je, da je to naša realnost.

vizjak petan terme catez
vizjak petan terme catez