Ko Vizjaka dobijo s prsti v marmeladi, se začnejo izgovori. Tokrat je po modusu operandi SdSovcev našel krivca v smetarski mafiji. Nihče ne ve, če obstaja, ampak zanj je pomembno, da je poskušal preusmeriti pozornost stran od sebe, ko je 24ur objavil posnetke njegove komunikacije s Petanom, kjer je povedal, da je plačevanje davkov “glupo”.

Gre za lepljenko. Za vse je kriva smetarska mafija. Nekdo mi želi odrezati glavo. To in podobni izgovori so bili včeraj ne repertoarju Vizjaka, ko se je vse bolj in bolj zapletal pri svojih odgovorih.

Najbolj bizaren od vseh je bil, da gre za lepljenko – verjetno je Vizjak sklepa po modusu operandi SdSa, ki se pogosto poslužuje te tehnike, ko poskuša koga očrniti. Pa vendar je za več kot uro in pol posnetka zadosten dokaz, da bi moral že včeraj to biti ex minister. Ampak, če je kdo pričakoval to, se je prekleto zmotil. Preprosto, kazenski zakonik (KZ-1-NPB4) pravi v 37. členu, da gre za naklepno kaznivo dejanje napeljevanja in kot takšno ne bi smelo ostati nesankcionirano.

Ampak živimo v državi, kjer minister za obrambo pred mejo izgubi tovornjak z maskami, kjer minister za gospodarstvo drago plačuje serviete z gumicami in nedelujoče ventilatorje, kjer minister za pravosodje ne dviguje pošte sodišča, kjer minister za zdravstvo sprejema odloke, ki povzročijo smrt 22-letnice …

V bistvu je ta afera najbolj prav prišla ministru Poklukarju, saj nihče več ne omenja njegove krivde za smrt osebe, ki se je cepila s cepivom Janssen, ampak je vsa pozornost preusmerjena na Vizjaka in njegov svetovanje kako se izgoniti plačevanju davkov.

Seveda si ni Vizjak mogel pomagati in je našel novega krivca za vse skupaj. Sedaj je kriva za vse to smetarska mafija – verjetno se marsikdo spomni kdo je “izumil” tajkune? No, isti kot so si izmislili smetarsko mafijo in v naslednjih dneh bomo to besedno zvezo slišali še mnogokrat. Čeprav ni konteksta, pa za Vizjaka to ni pomembno. Pomembno je, da poskuša najti “izgovor” za svoje besede in poskuša prevaliti krivdo na vse druge, kot pa da bi preprosto odstopil.

Še bolj smešno je, da je Hojs tvitnil, da je to slišal že pred časom. In s tem priznal, da je vedel za to in da ni sprožil akcije proti ministru Vizjaku – kar sicer tako rad počne. In tako potunkal Vizjaka še globje v drek iz katerega se bo težko zvlekel.

Sicer pa v Sloveniji nič novega, kajne? Dan kot vsak drugi.

poop minister vizjak mafija