Včeraj je bila sreda. In bili so protesti. Policija NI uporabila vodnega topa, niti ni zaplinila pol Ljubljane s solzivcem. So pa na protestu vrteli himno stranke SdS z naslovom Za Slovenijo živim. Lepo, kajne? Seveda obstajata dve možnosti za to ..

Ena možnost je, da so prišli na proteste tudi SdSovci, ki jim Janez ni všeč in protestirajo proti njemu. Druga možnost pa je, da so to v bistvu strankarski protesti – protesti stranke SdS, ampak so se “zmotili” in predvajali to pesem.

Precej podobna zgodba je bila tudi z obiskom rumenih jopičev na petkovih protestih. Če ne bi eden izmed njih s stegnjeno desnico nacistično salutiral, potem bi bili verjetno še sedaj prisotni na protestih in delali “sranje”. Ker pa se je zgodilo to kar se je, so klavrno propadli.

Ampak nazaj k sami himni SdS. Sam priznam, da nimam pojma katero himno sedaj SdSovci uporabljajo za svojo – ampak Za Slovenijo živim je bila dolga leta njihova himna.

Seveda obstaja možnost, da ima samo nekdo od protestnikov takšen okus, vendar ne verjamem v naključja. Pač nekdo se je spozabil, da ne smejo vrteti “domoljupnih” pesmi in je tako izdal taktiko strokovnjako za “kiber” vojskovanje.

Ker bo Vizjak rekel, da je šlo za zlepljenko – nope. Ni šlo! To je realnost sredinih protestov.

Rumeni jopici
Rumeni jopici (fotografija je simbolična)