Mladina je objavila zanimiv podatek – da gre 54 članov slovenske delegacije na izlet na podnebni vrh COP26 v Glasgow, kar nas bo davkoplačevalce stalo 1.200.000 evrov – z drugimi besedami – sindikalni izlet za 22.222 evrov na osebo! In to v državi, kjer Branko Grims, ki je del koalicije ne verjame v podnebne spremembe.

Kdo so najbolj “prepoznavni obrazi”, ki se bodo udeležili 26. zasedanja Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja COP26 v Glasgowu? Janez Janša in njegova dva varnostnika, fotograf in snemalec, Jernej Vrtovec in Andrej Šircelj … In potem še preostalih 48 članov odprave!

Če se kdo sprašuje kaj pomeni vitka država v praksi – to zagotovo ni to. Če pa se kdo sprašuje kaj pomeni zapravljanje davkoplačevalskega denarja – to zagotovo je to!

Sicer pa čestitke vsem udeležencem slovenske delegacije za udeležbo na podnebnem vrhu – zagotovo so si s svojim udejstvovanjem zagotovili prostor v tej ekipi. Ne dvomim niti najmanj, da ta ekipa ne bo povsem homogena in bodo vsi tulili v isti rog. Kot sem zgoraj omenil – pogrešam Branka Grimsa, ki bi lahko predstavil stališče Slovenije do podnebnih sprememb, ki ga tako veselo zagovarja.

Ja, fajn je bit na ablasti in organizirati strankarske izlete v tujino na račun davkoplačevalcev! Čestitke tej najbolj uspešni vladi v vesolju in tudi širše!

Spodnja slika je simbolična in ne predstavlja tipičnega slovenskega davkoplačevalca, kajne!

Je vlado strah protestov

One Response to 54 članov slovenske delegacije na izlet na podnebni vrh COP26 v Glasgow / za 1.200.000 evrov

  1. Anonimno pravi:

    na podlagi ene slike, ste naredili blogpost o stvari, za katero nimate nobenih dokazov. ne o številki, ne o vsoti. stupid is as stupid does

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.