Obsojam, da sta Janez Janša in Matej Tonin po pošti na domači naslov prejela pismo z grožnjami njima in njunima družinama. Ampak – seveda sledi ampak, kajti ob tem se mi vseeno zdi par stvari v tej zgodi precej nenavadnih in posledično se mi bolj zdi, da si je Janez zopet zaželel postati žrtev, da se preusmeri pozornost z vseh ostalih stvari, ki se v zadnjem času dogajajo. Janez, državljani smo že 19 mesecev tvoje žrtve in kolateralna škoda tvojega početja.

Janez Janša in Matej Tonin sta na dom prejela pošto z grožnjami. Ob tem se mi zastavlja dokaj preprosto vprašanje – če imam pravilne informacije, temu je pritrdilo tudi nekaj zaposlenih na Pošti, Janezovo pošto rentgensko pregledajo preden pride do njega. Posledično bi seveda ugotovili, da gre v pošti za tulec večjega kalibra in tako pošta ne bi prišla na njegov naslov.

Druga stvar, ki me je zmotila v tem primeru je, da je Janez Janša odprl pošto – on ni znan po tem, da bi odpiral pošto – tudi tisto uradno od sodišča ne odpre. Zakaj je torej sedaj “odprl” pošto, ko je šlo za grožnje njemu in njegovi družini? Ker je vedel kaj je notri?

Če je šlo za “direktno pošto”, ki jo je nekdo vrgel v nabiralnik – sem prepričan, da ima Janez okoli hiše kamere in da je posnel tega falota, ki si je upal to storiti. Torej, tudi tukaj je zgodba bolj na trhlih temeljih.

Je šlo mogoče zgolj za preusmerjanje pozornosti in prikaz, da je Janez zopet žrtev? V bistvu je žalostno, če je prišlo do tega. Če je bilo to dejanje resnično, pa ga morajo za to pristojne institucije vzeti resno in najti krivca za to.

Po drugi strani pa je žalostno, da je več kot 60 odstotkov (ljudje, ki ne podpirajo te ablasti) žrtev Janeza. Pa o tem se nihče ne sprašuje.

janez jansa posta
janez jansa posta