unicorn unicorn

Napoved 10 dnevnega lockdowna je bila napaka v zapisniku / v Sloveniji sloni letijo in samorogi živijo

Če še komu ni jasno kako se pri nas sprejemajo odločitve, potem je včerajšnje dogajanje okoli 10 dnevnega lockdowna dovolj velik pokazatelj. No, šlo je za napako v zapisniku – kot je pojasnila Mateja Logar in še enkrat pokazala, da stroka z odločitvami politike nima nič skupnega pri “boju s Covid-19”. V Sloveniji verjetno tudi sloni letijo in samorogi dejansko živijo.

V zadnjih 18 mesecih sem videl in slišal že ogromno nebuloz. V bistvu je celotna ta vlada ena velika nebuloza. Ampak včerajšnja razlaga, da je šlo za napako v zapisniku, ko so se v javnosti pojavile govorice o novem 10 dnevnem zapiranju države – ta presega vse meje.

Glede na to, da so dnevne številke okuženih okoli 40 odstotkov vseh testiranih, bi bila poteza strokovne skupine, da gre Slovenija v novi lockdown povsem pričakovana. Tudi zaostrovanje in bolj natančno preverjanje izpolnjevanje pogojev PCT bi sodilo v isti koš. Pa vendar je včeraj politika dokazala, da stroka v Sloveniji ne odloča o ničemer.

Sam sem prepričan, da ni šlo za napako v zapisniku. Tudi ni šlo za test odziva državljanov na ta predlog. Vladi je povsem nepomembno mnenje državljanov. Ampak očitno so se nekateri začeli zavedati, da so zavozili celotno situacijo že dolgo časa nazaj in posledično sta se včeraj pojavili novici, da v primeru, ko Slovenija ne gre v lockdown, da razmišlja o odstopu minister Poklukar. Vendar, če gre gre Slovenija v lockdown, potem razmišlja o odstopu minister Počivalšek.

Kdo je pomembnejši v tej vladi – seveda tisti, ki je kriv, da imamo to vlado, torej kozjanski bik, kot je sam sebe poimenoval in posledično je bilo potrebno čim hitreje diskreditirati stroko in pokazati, da so vse odločitve v povezavi s Covid-19 v Sloveniji zgolj in samo politične odločitve. Janez pač ne bo dovolil, da razpade vlada in Poklukar je zgolj in samo kolateralna škoda pri uresničevanju sanj Janeza Janše, ki se bo na vse pretege trudil, da bo pripeljal svoj mandat do konca in pri tem poskrbel še za številne nove mrtve zaradi Covid-19.

Ja, to je ta demokracija v Sloveniji, kjer imaš lahko svoje mnenje, ampak je to zgolj in samo napaka v zapisniku. Kjer se stroke ne posluša in kjer bo krivda vedno na strani ljudstva. Brezmadežni pač živijo v svojem pravljičnem svetu, kjer sloni letijo in samorogi živijo.

unicorn