Hotel Remisens Giorgio II 4 Icici8 Hotel Remisens Giorgio II 4 Icici8

Vavčer turizem in astronomske cene hotelskih sob / ne, hvala

Vavčer turizem je turizem, ki je postavil na glavo turizem v Sloveniji. Cene nočitev v hotelih še niso bile nikoli tako visoke, kvaliteta storitev pa se je krepko znižala. Da o gostih ne izgubljam besed. Glede na to, da precej časa preživim v hotelskih sobah, se mi zdi uvedba turističnih vavčerjev zelo slaba poteza, ki se bo poznala na dolgi rok. In ja, nisem izkoristil vavčerja, niti ne bom plačeval za sobo 150 evrov in več v posezoni, kot so si nastavili cene hotelirji.

Počivalškovo reševanje turizma s turističnimi vavčerji je bila ena izmed najbolj nespametnih potez, ki jo bomo plačevali še dolgo časa. Glede na to, da se ni tako reševalo vse industrije – industrija dogodkov je bila pozabljena, prav tako so bile pozabljene restavracije in lokali.

Šlo je predvsem za reševanje “počivalškovega kolhoza” in metanje denarja skozi okno, kar je osrečilo marsikoga, ki si do sedaj ni mogel privoščiti obiska 5-zvedničnega hotela. Ob tem pa je večina ljudi pozabila, da bomo mi sami morali plačati ta znesek in da “there ain’t no such thing as a free lunch”.

Kaj se je zgodilo, ko so prišli vavčerji? Ljudje so začeli množično romati na morje, zdravilišča, gorske koče. Hotelirji so bili veseli, ker so imeli polne hotele, vendar so imeli korist predvsem in samo oni – ostali pač ne. Glede na to, da so imeli polne kapacitete so dvignili cene. In tisti, ki so plačevali z boni tega niso niti opazili. Tisti, ki plačajo hotel s “kartico” pa so opazili nenaden dvig cen. Samo za primerjavo – hotelov na obali, ki bi ponujali sobe pod 100 evrov v tem obdobju je zgolj par. Pred korono je bila cena okoli 60 evrov za nočitev.

Ampak razumem hotelirje. Imajo možnost. Ponudba povpraševanje pač pripelje do tega. In ker je veliko vavčerjev še neunovčenih so temu primerne tudi cene in dobiti prosto sobo je umetnost. V bistvu so vavčerji povzročili umeten dvig cen in verjetno so hotelirji izgubili marsikaterega gosta, ki bi sicer z veseljem plačal sobo, vendar ne po teh “oderuških” cenah, ki so sedaj na voljo.

To, da smo ljudje med seboj različni ni nič slabega. In lepo je, da je država “dala vavčerje” vsem. Ampak, ali so ljudje šli v Ljubljano v hotel? Niso. So pa šli vsi v zdravilišča, kajne? Ali pa na morje. Torej je bila že tu narejena velika napaka, ki se kaže pri neenakopravnem položaju.

Ali so vavčerji prinesli prihodke tudi vsem ostalim dejavnostim v turističnih krajih? V bistvu ne, zato smo dobili še ene dodatne vavčerje, ker so “strokovnjaki” ugotovili, da so pač “zajebali”. In itak je lahko metati denar med ljudi, če to ni tvoj denar – če jim mečeš njihov denar in se oni tega veselijo, ker se ne zavedajo, da bodo sami morali plačati zapitek.

Hotel Remisens Giorgio II 4 Icici8

  1. Ne vem od kod ti podatki. Na morju lahko zdaj dobiš polpenzion za en teden za 350 evrov.

Komentarji so zaprti.