Ko so prišli v javnost posnetki pogovora iz leta 2007 med ministrom Vizjakom in Petanom okoli “glupih davkov”, je Vizjak trdil, da gre za “zlepljenko”. Ni zanikal, da je na posnetkih njegov glas, prav tako pa tudi ni obrazložil ničesar. Sedaj so na 24ur objavili še bolj “žmohten” posnetek dogovarjanja s Petanom glede Term Čatež, kjer Vizjak kot tedanji minister za gospodarstvo omenja pizde, kurbe in kako bodo sodnikom jajca strli … Je Vizjak že odstopil in zakaj še ne?

Po aferi “glupi davki” je sedaj na vrsti nadaljevanje – kako se je minister za gospodarstvo leta 2007 dogovarjal s Petanom glede Term Čatež. In priznam, kljub temu, da sem iz Zasavja in navajen vseh mogočih kletvic, me je ta nivo pogovora presenetil. Če je to način komunikacije ministros SdSa, potem ni čudno, da je Slovenija kjer je.

Da o izjavi: “Nabrisal si me športno, ne pa na fer način”, niti ne izgubljam besed. Še posebej, ko se med seboj “navidezni” nasprotniki menijo kako bo kdo prevzel katero zdravilišče – v tem primeru je šlo za pogovore o Olimju in Vizjak jih je Petanu ponudil na roki.

Ja, to je način komunikacije ko gre za prijateljske usluge. Ko pred javnostjo izpadejo največji nasprotniki, v resnici pa z roko v roki uničujejo podjetja in ščitijo zgolj in samo svoje interese in interesne skupine od katerih imajo koristi.

Upam staviti, da je takšnih zgodb nešteto – zanimivo bi bilo dobiti posnetke pogovorov aktualnega ministra Počivalška kako se on meni “ena na ena”. Verjetno v stilu kozjanskega bika, kajne?

Čestitke 24ur, ker so pred objavo teh posnetkov pridobili izvedenjsko mnenje, ki dokazuje, da so posnetki avtentični in se Vizjak in SdS kamarila ne bo mogla izgovarjati na “zlepljenko”. Pač to je modus operandi SdSovcev in niti za trenutek nisem pomislil, da bi se Vizjak v tem času lahko spremenil. Verjetno se v ozadju dogajajo enake stvari, kot so se leta 2007. Kar se Janezek nauči, Janezek zna.

Verjamem, da je bilo polaganje vencev na domobranske spomenike zgolj poskus ustvarjanja dimne zavese, da se reši Vizjak. No, tokrat ni uspelo. In če opozicija ne uspe z interpelacijo proti Vizjaku, potem je nekaj zelo narobe z demokracijo, ki jo imamo v Sloveniji.

Roko na srce, Slovenija je vse bolj podobna NORiškEMU kraljestvu.

vizjak petan terme catez